Acasă Social Cercetătorii japonezi au dezvoltat un ficat din celule stem

Cercetătorii japonezi au dezvoltat un ficat din celule stem

DISTRIBUIȚI

Cercetătorii de la Universitatea de Medicină din Yokohama, Japonia, au dezvoltat un țesut hepatic uman, din celule stem, acest succes reprezentând un pas important pentru viitorul transplanturilor de ficat, informează Asociația Română a Băncilor Acreditate de Celule Stem.
„Această informație arată cât de importante sunt celulele stem pentru viitorul medicinei, în general, și al medicinei regenerative, în particular. Sperăm că românii înțeleg acest lucru, atât cei cu probleme de sănătate, cât și cei care sunt conștienți de importanța menținerii sănătății. De aceea, ne dorim ca familiile din toată țara să apeleze la băncile membre ARBACS pentru recoltarea celulelor stem din cordonul ombilical, în scopul de a beneficia de realizările ulterioare ale științei', a declarat dr. Tudor Panu, președintele Asociației Române a Băncilor Acreditate de Celule Stem (ARBACS), potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.
Potrivit dr. Tudor Panu, cu ajutorul acestui gen de studii se vor putea găsi alternative viabile care să înlocuiască transplanturile de organe. Totodată, ar putea ajuta și la testarea medica­mentelor noi din piață.
„Reacțiile unui organ uman la medicamente sunt mult mai demne de încredere în ceea ce privește asemenea teste, decât organul unui animal de laborator“, a adăugat președintele ARBACS.
El a spus că în prezent există peste 100.000 de oameni în întreaga lume care au nevoie de transplanturi de organe, iar aproximativ 10% dintre americani necesită un ficat nou.
În anul 2013, în România, s-au efectuat 78 de transplanturi hepatice, potrivit doctorului Irinel Popescu, șeful Centrului de Chirurgie Generala și Transplant Hepatic din cadrul Insti­tutului Clinic Fundeni.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.