Home Social Charity Football Challenge – Moldova vs. România

Charity Football Challenge – Moldova vs. România

DISTRIBUIŢI

Liga Studenților Români din Străinătate, Filiala Marea Britanie (LSRS UK) și Asociația Moldovenilor din Marea Britanie (AMMB), în parteneriat cu Hope and Homes for Children (HHC), au deosebita plăcere de a vă aduce la cunoștință lansarea primei ediții a evenimentului Charity Football Challenge (CFC), ce se va desfășura la Londra în data de 11 Octombrie 2015, începând cu ora 13:00, în cadrul University of Westminster Sports Ground, Cavendish Rd, London W4 3UH, Marea Britanie.

AMMB și LSRS UK au stabilit o relație de parteneriat cu una din cele mai proeminente organizații caritabile din Marea Britanie, Hope and Homes for Children (HHC) care lucrează îndeaproape cu  diferite instituții pentru a dezvolta sisteme alternative bazate pe coeziunea de familie prin care să asigure tuturor copiilor șansa de a crește într-o familie. Obiectivul nostru comun este să lansăm acest eveniment care în cele din urmă să devină o tradiție anuală prin care vor fi strânse fonduri pentru copiii nevoiași din România și Republica Moldova.

Scopul evenimentului este de a oferi spectatorilor un meci amical, dar competitiv de fotbal între Republica Moldova și România, ambasadorii celor două țări luând rolul simbolic de antrenori. Pe lângă meciul de fotbal vă veți putea bucura de muzică tradițională, bucătăria și meșteșugurile românești, dar și de alte surprize.

Biletele se pot achiziționa accesând linkul: https://goo.gl/tPaucK și includ un pahar de vin românesc și un mic cadou tradițional. Prețul unui bilet este 10£ până la 1 octombrie și 15£ după această dată.

Programul evenimentului:
13:00-14:00 Recepție, bilete la tombolă
14 00-14:30 Fotbal prima repriză
14:30-15:00 Divertisment Half Time: Muzică live
15:00-15:30 Fotbal repriza a doua
15:30-16:30 Ceremonia de decernare a premiilor echipei câștigătoare
16:30-19:00 Tombolă CFC, Muzică live, mâncare și băuturi românești, Hora Mare
18:45 Discusrs de încheiere (concluzii, fondurile strânse, mulțumiri speciale)

CFC se adresează în primul rând tinerilor profesioniști și studenților din Marea Britanie, originari din Republica Moldova sau România. Ne așteptăm ca evenimentul să aducă laolaltă între 150 și 200 de persoane din cadrul LSRS, AMMB și HHC. Atât AMMB cât și LSRS au capacitatea de a promova evenimentul prin platforme online atât în Marea Britanie cât și în alte țări.

Ambasadele celor doua țări au confirmat participarea la acest eveniment și sprijinul pe care îl acordă prin promovarea acestuia atât în Marea Britanie cât și în România și Republica Moldova (prin website-ul lor oficial, rețele de socializare, broșuri sau e-mail). În cadrul evenimentului vor avea loc și discursuri din partea invitaților speciali.

Eveniment Facebook: https://goo.gl/oqNE0a
Website: http://goo.gl/ckTLTK

Liga Studenților Români din Stăinătate promovează inițiativa, profesionalismul şi solidaritatea membrilor săi, ca reprezentanți de valoare ai României şi o atitudine pozitivă față de perspectivele reorientării lor spre țară. Obiectivul principal al Ligii este de a apăra şi promova drepturile şi interesele academice, profesionale, sociale, civice şi culturale ale membrilor săi, precum și de a sprijini contribuția lor la dezvoltarea României.

Proiectele întreprinse de Liga Studenților Români din Străinătate UK oferă o agendă diversificată membrilor lor şi promovează interesele sociale, culturale, civile şi profesionale ale acestora. Acesta reprezintă o ocazie inedită pentru dezvoltarea personală şi profesională a participaţilor şi poate fi considerat punctul de început al unei cariere de succes.

Informații suplimentare legate de munca depusă de Hope and Homes for Children în România și Republica Moldova

Moldova este cea mai săracă țară din Europa, acesta fiind unul din motivele principale pentru care familiile se destramă și astfel copiii ajung să fie instituționalizați. Cel puțin un copil sub vârsta de 7 ani este abandonat în fiecare zi în Moldova. În ciuda angajamentului pe care guvernul Republicii Moldova și l-a asumat, acela de a îmbunătăți calitatea vieții în rândul femeilor și copiiilor peste 8.800 de copii se află în centre de plasament pe teritoriul Moldovei. Pe lângă statisticile îngrijorătoare zeci de mii de copii riscă să fie luați de lângă familiile lor datorită faptului că părinții întâmpină greutăți în lupta cu sărăcia și sunt nevoiți să își caute locuri de muncă în străinătate. Statisticile arată că instituționalizarea copiilor are efecte severe pentru aceștia cauzând dereglări de comportament, precum agresiunea, autoagresiunea, riscul crescut pentru boli mintale și suicid.

Organizația HHC este activă în Moldova începând cu anul 2001 și a lucrat îndeaproape cu partenerul lor, CCF Moldova din 2005. În ultimii 14 ani au ajutat aproximativ 1000 de copii și tineri. Au fost dezvoltate servicii alternative îngrijirii familiale precum rețele de cămine familiale și asistență socială. Aceștia lucrează în parteneriat cu autoritățile locale prin care peste 1500 de asistenți maternali au fost pregătiți în acest sens. Aceste măsuri sunt menite să asigure un mediu familial sigur și sănătos, astfel semnele ce denotă o posibilă separare a familiei fiind descoperite și combătute din timp pentru a preveni instituționalizarea.

Munca depusă în România

Moștenirea lăsată românilor de fostul dictator, Nicolae Ceaușescu, a dus la instituționalizarea a 105.000 de copii. În ultimii 16 ani HHC a ajutat ca acest număr să scadă până la puțin peste 8.000. Organizația a ajuns la un procentaj de peste 90% în procesul de eradicare a instituționalizării copiilor în România.

HHC este responsabilă de înființarea programelor naționale de îngrijire maternală, acest proiect fiind preluat de către guvern, practică ce este acum aplicată și în țări vecine.

Cei peste 8.000 de copii care rămân instituționalizați sunt cei care suferă cele mai mari dificultăți deoarece majoritatea sunt copii cu nevoi speciale. În anul 2014 HHC a avut parte de o realizare de succes și aceea este închiderea centrului de plasament Sfântul Spiridon, copiii cu nevoi speciale severe fiind plasați în familii asigurând faptul că nevoile speciale nu vor fi un impediment pentru integrarea și creșterea copilului într-un mediu familial. Munca depusă de HHC pentru modificarea unei legi a fost dusă la bun sfârșit, iar acum legea interzice instituționalizarea copiiilor sub vârsta de 3 ani, prin urmare micșorând numărul de copii ce ajung în sistem. Împreună cu guvernul român, HHC va asigura că orfelinatele vor fi eradicate și că o reformă totală a legii îngrijirii maternale se va realiza până în 2020.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.