Acasă Social Consiliul Județean Covasna a organizat noi cursuri pentru construirea de case ecologice...

Consiliul Județean Covasna a organizat noi cursuri pentru construirea de case ecologice din baloturi de paie

DISTRIBUIȚI

La cursul intensiv teoretic și practic pentru construirea de case din baloturi de paie, care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii, 60 de persoane și-au însușit cunoștințe privind construirea caselor ecologice.

De vineri dimineața până sâmbătă la prânz, participanții cursului au beneficiat de cursuri teoretice, în cadrul cărora arhitectul T. Kovacs A?ron a prezentat proiecte de case din baloturi de paie și i-a inițiat pe participanți în secretele proiectării caselor din baloturi de paie.

Lazar Attila din Șoimeni, proprietarul unei case din baloturi de paie, a împărtășit experiențele sale legate de construirea propriei sale case ecologice. După cum a menționat, o atenție deosebită trebuie acordată construcției structurii acoperișului casei, dar a atras atenția și asupra dificultăților ce apar la amenajarea băii. Arhitectul peisagist Nemet Janos a prezentat tehnologiile folosite atât la construirea caselor din lut, cât și a celor din baloturi de paie.

De sâmbătă la prânz până duminică la prânz, participanții cursului au luat parte la cursurile teoretice, pe parcursul cărora, au desfășurat activități, organizându-se în grupuri, la casa din baloturi de paie din Arcuș a lui Antal Andras. Unii au pregătit materialul necesar pentru a da cu humă pe pereți, un alt grup a dus materialele la locul necesar, iar încă alții au construit pereți din lut, dar au fost și unii care au construit coșul de fum. Astfel, cu toții au putut participa la construirea unei case din baloturi de paie.

Orban Miklos, directorul asociației AgroSic, a afirmat: ‘prin încheierea acestui curs, ne-am stabilit un obiectiv major: facem eforturi pentru ca balotul de paie să fie acceptat oficial ca material de construcție. Desigur, acest lucru nu este o sarcină tocmai ușoară.’

Pentru cei 60 de participanți, cursurile nu s-au încheiat prin obținerea diplomelor de a absolvire, pentru că, la cererea lor, va urma o a doua parte a cursurilor, în cadrul cărora vor avea ocazia să însușească alte tehnici de proiectare și vor cunoaște și alte structuri de acoperiș.

Având în vedere interesul deosebit de care s-a bucurat acest program, organizatorii vor lansa în această toamnă o nouă sesiune de cursuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.