Acasă Social Cum au făcut evaziune fiscală doi olteni care riscă acum peste 10...

Cum au făcut evaziune fiscală doi olteni care riscă acum peste 10 ani de închisoare fiecare

DISTRIBUIȚI

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului de Investigare a Criminalităţii Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au efectuat, miercuri, 12 percheziţii la sediile şi punctele de lucru a două societăţi comerciale din Olt şi Gorj bănuite că ar fi comis evaziune fiscală de 1,3 milioane lei.

Potrivit IPJ Olt, reprezentanţii legali ai unei societăţi comerciale, din oraşul Balş, judeţul Olt, ar fi efectuat, în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2021, achiziţii de produse alimentare şi nealimentare, de la un lanţ comercial din România, în numele unei asociaţii de proprietari din judeţul Gorj, în valoare de peste 9.000.000 de lei. Produsele achiziţionate ar fi fost comercializate prin intermediul lanţului de magazine şi al unităţilor de alimentaţie publică deţinute de societatea în cauză, fără că operaţiunile comerciale să fi fost înregistrate în contabilitate, astfel fiind cauzat un prejudiciu bugetului de stat de peste 1.300.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, documente care privesc evidenţa contabilă a societăţii comerciale din oraşul Balş, pentru perioada 2016 – 2021. Oamenii legii au efectuat 11 la sediul unei persoane juridice şi la mai multe puncte de lucru ale acesteia, din judeţul Olt şi o percheziţie la sediul unei persoane juridice din judeţul Gorj, acestea fiind cercetate pentru evaziune fiscală în formă continuată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.