Acasă Social Daniel Funeriu: Legea educatiei, tergiversata de cei care se tem ca pierd...

Daniel Funeriu: Legea educatiei, tergiversata de cei care se tem ca pierd privilegii nelegitime

DISTRIBUIȚI

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, considera

ca tergiversarea punerii in aplicare a Legii educatiei apartine celor care nu vor sa piarda "privilegii nelegitime", informeaza Mediafax.

"Tergiversarea punerii in aplicare a legii apartine celor care se tem ca pierd privilegii nelegitime", a declarat Funeriu.

In opinia sa, legea elimina conflictele de interese, nepotismul si impostura din universitati.

De asemenea, ministrul Educatiei apreciaza ca, prin legea pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea in Parlament, se realizeaza depolitizarea universitatilor si se asigura un management responsabil, introducandu-se "initierea pe baza de calitate in invatamant".

Un alt punct forte al legii, conform lui Daniel Funeriu, este acela ca "descarca de balast curriculumul si timpul scolarilor". Ministrul mai mentioneaza introducerea formarii initiale si continue pe tot parcursul vietii si asigurarea progresului in cariera didactica.

Funeriu mai afirma ca legea realizeaza depolitizarea managementului scolii si o descentralizare administrativa si curriculara reala.

Legea educatiei urmeaza sa fie discutata in 4 ianuarie de Curtea Constitutionala, aceasta fiind ultima etapa inaintea promulgarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.