Home Social Declarația Rovanei Plumb despre 101.000 noi locuri de muncă, minciună sau incompetență?

Declarația Rovanei Plumb despre 101.000 noi locuri de muncă, minciună sau incompetență?

DISTRIBUIŢI

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, se așteaptă ca măsurile de relaxare prevăzute în noul Cod Fiscal să ducă la crearea a nu mai puțin de 325.000 de locuri de muncă în următorii ani. Ministrul a explicat la Digi24 cum ar urma să se întâmple acest lucru.

„Ați văzut modalitatea de taxare a microîntreprinderilor, sunt 101.000 de microîntreprinderi care probabil vor trece la a încheia cel puțin un contract nou de muncă. Apoi, din reducerea TVA sunt analizate și prefigurate a fi înființate aproape 145.000 de locuri de muncă și tot așa, pentru că reducerea accizelor, toate vor avea o influență benefică în ceea ce privește crearea acestor locuri de muncă”, a spus Rovana Plumb.

Astăzi vom analiza măsura de impozitare a microîntreprinderilor. Propunerea PSD este ca impozitul să fie:

1% pentru microîntreprinderile care au peste doi salariați, inclusiv;
3% pentru microîntreprinderile care au un salariat;
3% + 1.530 lei pentru fiecare trimestru pentru care se datorează impozit, pentru microîntreprinderile care nu au salariați. Această sumă urmează să se actualizeze în funcție de evoluția salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, prin ordin al ministrului finanțelor publice;

Așadar ca aceste propuneri să genereze locuri de muncă așa cum bate câmpii madam Plumb trebuie ca o microîntreprindere care acum are 0 sau 1 salariat să găsească mai atractivă impozitarea prevăzută la 1, respectiv 2 salariați.

Conform situației centralizate a bilanțurilor pe 2013 (cele pe 2014 nefiind încă depuse) disponibilă pe site-ul guvernului aflăm ca există 99.716 microîntreprinderi cu 1 salariat și 279.705 microîntreprinderi cu niciun salariat.

Cifra de afaceri a celor fără niciun salariat a fost de 5.305 milioane RON, adică 18.966,78 lei pe an media pe fiecare companie, în 2013.
Dacă aceste firme rămân în continuare fără angajați, vor plăti 510 lei pe lună în plus impozit față de situația în care ar angaja o persoană cu salariul minim care ar costa firma 1199 lei lună. Deci mai rentabil cu 689 lei lunar, fără angajați decât cu un angajat.
Acum să verificăm de la 0 angajați la 2 angajați. Firma ar câștiga 2% la cifra de afaceri, reprezentând o medie de 379 lei anual și o cheltuială de minim 2.398 lei lunar, respectiv 28.776 lei anual. Deci decizia pe care ar lua-o și cel mai slab manager ar fi să nu crească nici cu un angajat nici cu doi, cheltuielile salariale.

Acum să analizăm situația firmelor care ar crește în „viziunea” ministresei de la un angajat la doi.
Cifra de afaceri a celor cu un salariat a fost de 6.376 milioane RON, adică 63.942,49 lei pe an media pe fiecare companie. Dacă aceste firme ar opta să mai angajeze o persoană ar economisi 2% la impozit adică 1.278,84 lei pe an dar ar cheltui minim 1199 lei lunar, respectiv 14388 lei anual.

Deci cum ar putea un sfert din aceste microîntreprinderi, respectiv 101.000 să încheie „cel puțin un nou contract de muncă”? Poate madam Plumb crede că firmele din România sunt conduse de persoane ca ea, care a mințit în CV că are o diplomă de la Universitatea George Washington care a răspuns la hotnews.ro că „ne pare rău dar nu o găsim în sistemul nostru”.
Noi sperăm să nu o mai găsim nici noi în sistemul nostru.

CITEȘTE ȘI ROVANA PLUMB FALS ÎN DECLARAȚIA DE AVERE SAU AVERE NEJUSTIFICATĂ?

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.