Acasă Social Dihonie pe spinarea pacientilor

Dihonie pe spinarea pacientilor

DISTRIBUIȚI

Pacientii Sectiei Chirurgie a Spitalului Judetean Valcea au asteptat o saptamana sa fie operati. Amanati de pe o zi pe alta, bolnavii n-au ajuns in blocul operator din cauza unui conflict izbucnit intre dr. Constantin Ploscaru, medic chirurg, si dr. Rodica Cornoiu, seful Sectiei Anestezie-Terapie Intensiva.

-Mi-a pus cutia cu medicamente pe operatie-

Balan Maria, de 64 de ani, a fost internata marti (12 iunie – n.n.) seara, de urgenta, pentru a fi operata de fiere. Miercuri i s-au facut analizele si a fost programata pentru operatie vineri. Interventia nu a mai avut loc, fiindca dr. Cornoiu i-a interzis anestezistului Nicolae Popescu sa-l asiste pe dr. Ploscaru in sala de operatii. -Stau de sase zile in spital. De joi n-am mai mancat nimic pentru ca mi-au tot promis ca ma opereaza. Vineri dimineata, dr. Ploscaru mi-a spus ca dr. Cornoiu nu-i da voie. Acum ma simt mai rau. Nici azi nu voi fi operata. Doctorita asta se joaca cu viata mea. Sunt pensionara si vaduva. Ca sa vin la spital am cersit bani prin vecini-, ne-a spus femeia.

Eugenia Brozba, 62 de ani, a fost operata joi (14 iunie – n.n.) de eventratie. Dupa interventie, a fost dusa la reanimare. Iata ce ne-a povestit ea: -Sambata am fost data afara din Reanimare. O asistenta i-a spus dr. Cornoiu ca sunt ruda cu dr. Ploscaru. N-au trecut doua minute, a fost adus un scaun cu rotile si am fost evacuata. Dr. Cornoiu mi-a pus cutia cu medicamente pe operatie. A vrut sa-mi puna in brate si sticlele cu ceai pe care le aveam-.

Ana Birta, internata in acelasi salon, a fost operata joi de colecist. -Cu o zi inainte de operatie am fost tinuta trei ore pe targa. Dupa ce m-au anesteziat, m-au trimis inapoi in salon pe motiv ca doctorita Cornoiu nu mai da voie sa se faca operatii-.

-O sa ai de-a face cu sotul meu!-

Doctorul Ploscaru: -Am trei pacienti bolnavi de colecist, icter mecanic si varice, pe care trebuia sa-i operez. Dar doctorita Cornoiu nu i-a permis anestezistului Nicolae Popescu sa ma asiste. Am strans 20 de pacienti pe lista de asteptare care nu intelegeau ce se intampla. Mai mult, am fost amenintat, printr-un mesaj din partea doctoritei Cornoiu: ?çDaca vrei sa mai operezi, o sa ai de-a face cu presedintele Curtii de Apel Pitesti, care este sotul meu?ê-.

Conflictul a inceput initial intre doctorita Cornoiu si doctorul italian Francesco Rubino, venit la Valcea sa opereze. -Rodica Cornoiu a avut un comportament neadecvat inca din prima zi fata de maestrul italian, care a venit benevol la noi si a operat gratuit. Pe 28 mai l-a intrebat daca are forme legale de sedere in Romania. Ea este singurul cadru medical care a acceptat foloase necuvenite. Pe una dintre bolnave a amanat-o de la operatie deoarece nu achitase ?çtaxa anestezica?ê. De asemenea, a impus ca programul operator sa se termine la ora 14.00, decizie inadecvata, in conditiile in care maestrul era dispus sa opereze zi-lumina. Pe timpul sederii doctorului italian in spital s-au efectuat 57 de operatii, laparoscopice si clasice, toate gratuite-, spune doctorul Ploscaru.

Laparoscopul intregului popor

Dr. Rodica Cornoiu: -Cat a stat aici medicul italian, nimeni in afara de el si de dr. Ploscaru n-a avut acces la aparatul laparoscopic. Cand termina operatia, Ploscaru lua o componenta, facandu-l inutilizabil de catre ceilalti medici. Aparatul este al spitalului, cu ce drept l-a incuiat dr. Ploscaru la el in camera? Vom face un inventar pentru a stabili ce piese au fost sustrase. Pana la solutionarea acestui inventar nu se va mai face nici o operatie cu laparoscopul-.

Doctorita Cornoiu il ataca dur si pe doctorul Francesco Rubino: -Si-a creat o imagine falsa. Toata aparatura cu care s-a operat este a spitalului. Tot ce a adus din strainatate a bagat in farmacia dr. Ploscaru si i-a obligat apoi pe bolnavi sa cumpere. Asta e gratuitatea lui. Acest aparat laparoscopic a fost platit in proportie de 60% de Spitalul Judetean-.

-Erau reductorii mei!-

In cele din urma, scandalul pare ca a luat sfarsit. La SecTia Chirurgie se opereaza din nou. La iesirea din sala de operatii, dr. Ploscaru ne-a declarat ca a fost rezolvata problema laparoscopului: -Spitalul Judetean a achizitionat si ultima piesa necesara efectuarii operatiilor, un catnograf (monitor de functii vitale). Toata tevatura s-a facut pe marginea unui reductor care era al meu si pe care dr. Cornoiu spunea ca l-am sustras. Am trei astfel de reductoare care sunt cumparate din banii mei. Nu am luat nimic din ce nu era al meu-.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.