Acasă Social Două profesoare, acuzate de colectă la Colegiul Kirițescu din București

Două profesoare, acuzate de colectă la Colegiul Kirițescu din București

DISTRIBUIȚI

Două profesoare de la Colegiul Kirițescu din Capitală au fost acuzate de colectă respectiv de a fi pretins schimbarea băncilor de la clasă, însă părinții spun că ei au avut inițiativa să strângă bani pentru mobilier și alte bunuri, au declarat pentru Mediafaxsurse apropiate anchetei.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a declanșat, luni, verificări la Școala Gimnazială "Sfântul Andrei", Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" și Colegiul Economic "Costin C. Kirițescu", după ce a primit sesizări privind colecte de bani.
În cazul Colegiului Economic, au fost două situații: sesizarea mamei unui unui elev din clasa a VI-a care reclama că diriginta ar fi pretins bani pentru cadouri, bănci, paznici, auxiliare și pentru femeia de serviciu și o înregistrare a unei eleve de liceu care a transmis presei o înregistrare cu o profesoară de la clasă care le spunea elevilor că, dacă nu vor fi de acord cu schimbarea mobilierului, vor rămâne cu "jegul de bănci" pe care îl au, după cum au precizat, pentru MEDIAFAX, surse apropiate anchetei.
Mama elevului din clasa a VI-a a depus la ISMB o "plângere penală".

O echipă de cerectare a ISMB a analizat timp de trei zile sesizările privind cele două cadre didactice de la Kirițescu.
După cele trei zile de cercetări, în care au avut loc discuții cu profesorii, cu comitetul de părinți al școlii și comitetele de părinți de la cele două clase implicate și au fost împărțite chestionare, comisia a ajuns la concluzia că în sesizări sunt date rupte din context.
Astfel, la clasa a VI-a, comitetul de părinți a strâns bani și a cumpărat mobilierul, iar clasa este una model pe școlă. Informația potrivit căreia diriginta de la clasa a VI-a ar fi pretins bani nu a fost confirmată de nimeni. Părinții recunsoc faptul că au strâns bani pentru mobilier, dar comitetul s-a ocupat de această acțiune. În plus, din declarațiile părinților rezultă că diriginta nu primea cadouri.
Totodată, niciun părinte și nici profesorii nu a confirmat că această dirigintă ar fi pretins bani pentru achiziția unor culegeri.
Pe de altă parte, din declarațiile unei profesoare de religie reiese că tatăl copilului a cărui mamă a făcut plângerea a fost la școală și a rostit, pe hol, cuvinte violente la adresa dirigintei pentru că i-a dat copilului lui nota 3. Diriginta a făcut plângere penală pentru că a fost agresată de prăinte, au mai arătat sursele citate.
În cel de-al doilea caz, în care o profesoară apare într-o înregistrare spunându-le elevilor că, dacă nu vor fi de acord cu schimbarea băncilor, vor rămâne cu "jegul acesta de bănci", ancheta a relevat că inițiativa de a strânge bani pentru a schimba mobilierul a aparținut comitetului de părinți ai acestei clase, în anul școlar 2012 – 2013. Părinții au contactat o firmă cu care nu s-au înțeles asupra prețului și au renunțat la schimbarea mobilierului.
Înregistrarea cu profesoara a fost făcută de o elevă de la clasă și transmisă presei.
În consiliul de administrație al școlii, un profesor a amintit că, pentru această elevă, se propusese nota 3 la purtate în anul școlar 2012 – 2013, pentru comportamentul neadecvat pe care l-a avut în fața consililui profesoral unde fusese invitată.
Consiliul de administrație al ISMB va decide, vineri, sancțiunile administrative ce pot fi date unității de învățământ.
Totodată Cosniliul de Administrație al Colegiul Economic "Costin C. Kirițescu" va face propria anchetă care va analiza atitudinea celor două cadre didactice reclamate.
Sesizările privind Școala Gimnazială "Sfântul Andrei" și Liceul Teoretic "Nicolae Iorga" nu s-au confirmat, au mai declarat pentru MEDIAFAX sursele citate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.