Acasă Social Epilepsia, tratata chirurgical

Epilepsia, tratata chirurgical

DISTRIBUIȚI

Chirurgia este eficienta in cazul formelor cele mai frecvente ale epilepsiei, in care medicamentele au mai putin efect, se arata intr-un studiu american, care a comparat rezultatele celor doua tratamente.

Potrivit acestui studiu, aparut in -New England Journal of Medicine-, care s-a realizat pe cazuri de epilepsie temporala, 58% dintre pacientii care au suferit o interventie chirurgicala nu au mai suferit de crize, fata de numai 8% dintre cei care au urmat tratamentul medicamentos. In total, 80 de pacienti au participat la acest studiu coordonat de dr. Samuel Wiebe, de la Universitatea din Ontario.

Epilepsia temporala este o forma de epilepsie partiala in care descarcarea neuronica sau leziunea care provoaca o criza afecteaza partial sau total lobul temporal al creierului. In Statele Unite, peste doua milioane de persoane sufera de epilepsie sub diferite forme. Pentru un sfert dintre pacienti, medicamentele sunt ineficiente, dar nu a fost practicata nici o interventie chirurgicala. Operatia consta in extirparea unei foarte fine sectiuni a creierului, pe o lungime de maxim 6,5 centimetri, o interventie care este considerata ultima solutie preferabila, din cauza efectelor sale secundare posibile, printre care se numara pierderile de memorie si tulburarile de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.