Acasă Social Extractul din pin maritim, eficient in prevenirea cancerului

Extractul din pin maritim, eficient in prevenirea cancerului

DISTRIBUIȚI

Poluarea, fumatul, alimentatia incorecta, radiatiile, aditivii alimentari sau stresul sunt doar cativa dintre factorii de risc ce contribuie la aparitia atat a cancerului, cat si a bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare. Fiind vorba de afectiuni ce trec in cont cel mai mare numar de decese, una dintre preocuparile de baza ale specialistilor in aceste domenii a fost cunoasterea acestor factori de risc si descoperirea metodelor de combatere.

Cercetari recente arata ca, in cazul cancerului – una dintre principalele cauze de mortalitate si in Romania -, 80% din factorii de risc pot fi combatuti prin cateva metode simple, precizeaza domnul dr. Alexandru C. Grigorescu, medic primar oncologie medicala-bronhologie si presedintele pentru Romania al Fundatiei Europene de Oncologie. Aceste masuri contribuie la reducerea numarului de radicali liberi din organism, ce favorizeaza aparitia bolilor cardiovasculare si cerebrovasculare, sunt raspunzatori pentru mutatii ale ADN-ului (cu posibilitatea aparitiei celulelor canceroase) si pentru degradarea colagenului (cu accelerarea fenomenului de imbatranire).

O alimentatie bogata in fructe si legume, prin vitaminele continute de acestea (in special Vitamina C si E) reprezinta una dintre metodele de reducere a factorilor de risc. Cercetari in domeniu au demonstrat de asemenea ca beta-carotenul (prezent in fructele si legumele verzi sau galbene), cat si alte carotenoide (pigmentul care da culoarea inchisa a legumelor si fructelor) previn aparitia cancerului pulmonar.

Factorul protector in aceste cazuri nu este reprezentat numai de aceste vitamine, ci si de bioflavonoizi – substante prezente in cantitati diferite in legumele si fructele proaspete care inhiba actiunea radicalilor liberi sau pot preveni carcinogeneza (procesul de transformare maligna a celulelor normale). Cea mai importanta sursa cunoscuta de bioflavonoizi se gaseste in scoarta pinului maritim (specie ce creste in sudul Frantei), efectele benefice ale extractului fiind cunoscute inca din secolul al XVI-lea.

Ca o confirmare a acestor efecte benefice, in urma cu 20 de ani, a fost lansat in Europa de Vest produsul Pycnogenol, un preparat 100% natural, din scoarta de Pinus Maritima. Patentat in SUA, in 1987, si obiectul a numeroase studii de chemopreventie, produsul a reprezentat un urias succes de piata, fiind in continuare cel mai bine vandut produs din gama sa. Pycnogenol actioneaza impotriva efectelor nedorite, cauzate de radicalii liberi ce apar sub actiunea unor agenti carcinogeni (poluare, fumat, unii constituenti alimentari). Este de 50 de ori mai puternic decat vitamina E si de 20 de ori mai puternic decat vitamina C, fiind lipsit de efecte secundare si de contraindicatii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.