Acasă Social Filosofia pentru copii, Educație pentru societate, Educație financiară, noi opționale la clasele...

Filosofia pentru copii, Educație pentru societate, Educație financiară, noi opționale la clasele I-IV

DISTRIBUIȚI

Filosofia pentru copii, Educație pentru societate și Educație financiară vor fi introduse din anul școlar 2013-2014 ca discipline opționale în învățământul primar, programele școlare pentru acestea fiind aprobate de ministrul Remus Pricopie.
Potrivit ordinului ministrului Educației, Remus Pricopie, disciplina Educație pentru societate va fi studiată la clasele pregătitoare, întâi și a II-a, Filosofie pentru copii, la clasa a III-a și/sau a IV-a, iar Educația financiară, la clasele a III-a și/sau a IV-a.
Cele trei discipline fac parte din curriculum la decizia școlii pentru învățământul preuniversitar. Din anul școlar 2013-2014, programele școlare pentru cele trei discipline pot fi folosite ca ofertă centrală de curriculum la decizia școlii, a precizat Ministerul Educației, într-un comunicat de presă.
Disciplina Educație pentru societate poate fi studiată succesiv, într-un singur an școlar sau pe parcursul a doi – trei ani. Elevii vor învăța elemente de conduită moral-civică și modul în care se aplică acestea în contexte reale de viață.
La disciplina Filosofie pentru copii, elevii vor învăța etapele pe care le implică rezolvarea unei probleme date, cum să susțină un punct de vedere, dar și cum să respecte punctele de vedere ale celuilalt.
Programa pentru Educație financiară răspunde unei inițiative dezvoltate de Comisia Europeană în toate statele membre ale UE și își propune educarea consumatorului și dezvoltarea receptivității elevilor pentru domeniul financiar, a precizat Ministerul Educației. Această programă a fost elaborată în colaborare cu serviciul de educație al Băncii Naționale Române, care a pilotat cursurile pentru această disciplină în mai multe unității școlare, din anul 2010-2011.

Olga Dumitrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.