Acasă Social Fundatiile reclama violenta impotriva maidanezilor

Fundatiile reclama violenta impotriva maidanezilor

DISTRIBUIȚI

Fundatiile pentru protectia animalelor Vier Pfoten si Brigitte Bardot si-au exprimat ieri disponibilitatea de a colabora cu Primaria in administrarea adaposturilor, fara amestec in fondurile municipalitatii, folosind in acest scop donatiile iubitorilor de animale.

-Presupunand corecta estimarea Primariei, conform careia in Bucuresti exista circa 200.000 de caini fara stapan si avand in vedere ca ritmul de uciere a lor este de 50-100 pe zi, rezolvarea problemei ar dura cel putin sase ani. In termeni reali, aceasta problema poate fi rezolvata in timp, prin controlul reproducerii, deci prin sterilizare, si numai in colaborare cu cei dispusi sa dea un sprijin administratiei publice locale-, a declarat Ioana Tomescu, manager la Vier Pfoten. Organizatorii au contestat faptul ca unele sume de bani s-ar scurge spre fundatii, sustinand ca pentru zece zile de intretinere a cainilor in adaposturi in vederea castrarii ar rezulta o medie de 440.000 de lei (la nivelul lunii februarie 2001). Ei au precizat ca operatia de castrare reprezinta 140.000 de lei, restul fiind reprezentat de salarii si cheltuieli indirecte ale Administratiei pentru Supravegherea Animalelor. Intrucat omorarea unui caine costa circa 85.000, fundatiile considera ca singura economie care se face este foarte mica, restul cheltuielilor ramanand aceleasi.

Asociatiile au prezentat o caseta video care cuprindea imagini referitoare la modul in care sunt tinuti dupa euthanasiere maidanezii din adapostul Berceni, precum si modul in care o bucuresteanca din cartierul Vitanul Nou ar fi fost batuta de indivizi necunoscuti care au intrat in locuinta acesteia, aruncandu-i prin geam, de la etaj, cei opt caini pe care-i avea. Organizatiile pentru protectia animalelor sustin ca procesul de euthanasiere a maidanezilor a declansat violenta impotriva cainilor fara stapan si ca omorarea acestora nu este o solutie, ci problema ar trebui rezolvata prin sustinerea programului de castrare si adoptie.

Ioana Tomescu a recunoscut insa ca fundatia sa primeste din Austria 135 de marci pentru fiecare caine fara stapan, confirmand astfel declaratia primarului general Traian Basescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.