Acasă Social Furnizorii de medicamente au primit promisiuni

Furnizorii de medicamente au primit promisiuni

DISTRIBUIȚI

Sistarea furnizarii de materiale sanitare, reactivi, consumabile, asistenta tehnica, service pe 17 februarie nu a impresionat autoritatile, de vreme ce, in prezent, situatia a ramas neschimbata. -Ne simtim obligati sa va informam despre evolutia situatiei existente azi, 4.03.2003. (…) Este foarte important ca dumneavoastra sa stiti ca firmele din domeniul productiei si furnizarii de produse medicale au livrat, in cursul anului 2002, marfuri in valoare de 3.500 miliarde de lei catre unitatile sanitare din sistemul de asigurari de sanatate, produse care au fost utilizate in actul medical, dar pentru care sistemul nu a platit nici un leu-, precizeaza un comunicat al Asociatiei Furnizorilor de Produse Medicale.

In contextul dat, este clar ca doar o parte din contributiile de sanatate sunt folosite exclusiv pentru servicii medicale, restul banilor fiind folositi discretionar de guvernanti pentru a petici gauri din alte domenii si zone ale economiei nationale. -Am avut numeroase intalniri cu persoane de decizie de la nivelul parlamentului, ministerelor de Finante si Sanatatii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Rezultatul este ca toata lumea recunoaste in discursuri si declaratii ca avem dreptate sa ne cerem drepturile banesti pentru ceea ce am livrat unitatilor sanitare pana in prezent. (…) Am aflat intre timp ca am livrat produse unor spitale care nu indeplinesc anumiti indicatori de eficienta. Nenorocirea este ca factorii de decizie din Sanatate au <uitat> sa ne anunte si pe noi care sunt aceste spitale-, mai precizeaza comunicatul.

Aproape toate spitalele din tara se afla in incapacitate de functionare din cauza lipsei de reactivi pentru efectuarea analizelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.