Acasă Social Galațiul nu mai tace

Galațiul nu mai tace

DISTRIBUIȚI

În urma nenumăratelor nemulțumiri ale gălățenilor cu privire la lipsa căldurii din apartamente, neimplicarea autorităților sau mizeria și câinii ce împânzesc străzile orașului, s-a luat atitudine. Mișcarea locuitorilor a început pe Facebook, urmând apoi ca astăzi, 7.03.2015, să se strângă cu toții în fața Prefecturii Galați pentru a scanda împotriva primarului și a subalternilor săi care potrivit spuselor oamenilor au distrus orașul iremediabil.
 Pagina de Facebook „Galațiul nu te mai vrea” are până în acest moment în jur de 5000 de susținători care și-au expus plângerile contra celor ce îi conduc. Pentru că nu le-a fost inițiativa luată in considerare, aceștia au ieșit în stradă pentru a demonstra că „nimeni nu își poate bate joc de locuitorii Galațiului în asemenea hal” după cum ne relatează unul dintre cei aflați la prefectură astăzi.
 În ciuda vremii capricioase zeci de oameni au petrecut minute bune protestând indignați de incompetența autorităților locale în rezolvarea problemelor orașului.
 Dacă și de această dată vor fi ignorați, gălățenii sunt hotărâți să continue manifestările lunar până în momentul in care se vor lua măsuri.   

Pe bannerele protestatarilor au putut fi citite mesaje îndreptate împotriva tuturor politicienilor locali care s-au perindat prin administrația locală în ultimii 25 de ani (”Toate partidele – acceași mizerie”, ”Vă rugăm să nu scuzați, nu producem cât furați”, ”Stop mafiei politice și corupției din Galați” sau ”Pierdut încrederea în clasa politică. O declar nulă.”).

Ciprian Ciocan, unul dintre reprezentanții Grupului de inițiativă ”Galațiul nu te mai vrea” a declarat: ”Este inadmisibilă lipsa de reacție a oamenilor în fața umilințelor la care ne supun politicienii locali. Reprezentanții administrației locale nu și-au îndeplinit în această perioadă atribuțiile și proiectele pentru care au fost votați. Noi nu am solicitat în nici un moment demisia celor care ne conduc, ci ne dorim ca aceștia să-și facă treaba. Prin această acțiune se pune presiune publică pe primar, parlamentari gălățeni, consilieri locali și județeni spre a ne fi luate în considerare doleanțele. Agenda publică a Galațiului trebuie să țină cont de nevoile gălățenilor, nu de cele ale politicienilor.

Ne bucurăm să vedem că spiritul civic al locuitorilor orașului nostru nu a murit și că dovedesc solidaritate în astfel de momente. Este și mai îmbucurător că prin acest protest gălățenii au arătat că se pot mobiliza împotriva politicienilor și a practicilor care au cangrenat societatea românească: mita, nepotismul, minciuna sau frauda.”.

”Galațiul nu te mai vrea” este o comunitate de peste 5000 de persoane care militează pentru reanimarea societății civile din Galați și promoveaza principiile democrației participative, civistul și colaborarea directă a autorităților cu cetățenii, se arată într-un comunicat al grupului trimis CURENTUL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.