Acasă Social Gata cu ciolaniada: opriți politizarea spitalelor!  

Gata cu ciolaniada: opriți politizarea spitalelor!  

DISTRIBUIȚI

Comunitatea Declic vă invită marți, 30 martie, de la ora 10, la intrarea principală din Parcul Izvor, vizavi de Camera Deputaților, la evenimentul ,,Gata cu ciolaniada! Depolitizați spitalele, acum!”.

Cu acest prilej, membrii Declic vor depune la Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților și o petiție semnată de peste 21.000 de oameni care cer autorităților competente să oprească practica toxică a managerilor numiți politic.

Pentru a le atrage atenția deputaților și senatorilor, membrii Declic vor aduce în fața Parlamentului și un ciolan de peste 6 metri lungime, cu un diametru de 3 metri, inscripționat cu mesajul: “Gata cu ciolaniada! Depolitizați spitalele, acum!’’.

Semnatarii petiției Declic cer deputaților să inițieze de urgență un proiect de lege care să oprească numirile politice și care să limiteze perioada interimatului la conducerea spitalelor. Actuala lege permite interimatul pe perioadă nelimitată, prevedere de care toate guvernările au abuzat.

În plus, participanții la eveniment vor avea șansa de a fi ,,numiți” manageri de spital, după aceleași criterii și după aceeași procedură care par a fi aplicate și în prezent: printr-o tragere la sorți în urma căreia vor fi împărțite funcții precum: ‘’Director specialist în conflicte de interese‘’, ‘’Manager rudă cu cine trebuie‘’ sau ‘’Director 0% competențe, 100% pile’’.

Mai multe detalii sunt disponibile aici, în pagina de Facebook a evenimentului.

Conținutul petiției poate fi consultat aici:  https://facem.declic.ro/campaigns/depolitizati-acum-spitalele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.