Home Social Ghenele de gunoi vor fi desființate

Ghenele de gunoi vor fi desființate

DISTRIBUIŢI

Primăria Capitalei pregătește o nouă Strategie de funcționare a serviciului de salubrizare în București. Conform documentului aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalității, în următorii ani vor fi desființate ghenele din interiorul blocurilor, iar în cartiere vor fi amenajate „insule“ de colectare separată a deşeurilor.

În plus, toate ansamblurile de locuințe nou create vor fi dotate cu sisteme îngropate/semiîngropate pentru colectarea separată a deșeurilor. Strategia prevede și o automatizare mai accentuată a procesului de salubrizare prin folosirea mai multor mașini, dar și obligativitatea operatorilor de dotare a coșurilor stradale cu pungi pentru strângerea deșeurilor de la animalele de companie.

Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică „Strategia de dezvoltare şi funcţionare pe termen mediu şi lung a serviciului public de salubrizare în Municipiul Bucureşti“ pentru perioada 2014-2030. Proiectul prevede desființarea ghenelor din interiorul blocurilor, dezvoltarea unor sistem îngropate de colectare a deșeurilor, dar și implementarea la nivelul întregului oraș a colectării separate a deșeurilor. 

„Până în anul 2025 se va renunţa la folosirea ghenelor din interiorul blocurilor. Va putea rămâne în folosinţă numai camera de la parterul blocului care va fi amenajată corespunzător“, se precizează în noua strategie. Tot până în 2025 se vor crea în interiorul cartierelor „insule” de colectare separată a deșeurilor. Este vorba despre nişte platforme pe care se vor amplasa recipienţi pentru colectarea separată a deşeurilor. 

„Se vor dezvolta sisteme îngropate/semiîngropate privind colectarea separată a deșeurilor cu precădere în zonele intens circulate pietonal, în jurul piețelor agroalimentare și de flori sau în apropierea marilor intersecții. termenul de realizare a acestora este de doi ani de la aprobarea prezentei strategii”, se menționează în noul proiect. Potrivit aceluiași document și „ansamblurile de locuințe nou create vor fi dotate cu sisteme îngropate/semiîngropate pentru colectarea separată a deșeurilor”. 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.