Acasă Social Grevă de avertisment împotriva lui Ponta

Grevă de avertisment împotriva lui Ponta

DISTRIBUIȚI

Federația Națională a Sindicatelor din Administrație (FNSA) organizează vineri, 20 februarie, în intervalul orar 10,00 – 10,30, o grevă de avertisment cu întreruperea programului în instituțiile din administrația publică locală – primării și consilii județene – deoarece niciuna dintre solicitările federației nu au fost soluționate în mod favorabil de către Guvern, a anunțat miercuri Gheorghe Tănase, vicepreședintele federației.

La această grevă de avertisment participă peste 29.500 de lucrători din 1.853 de primării și 19 consilii județene. În București, vor participa la grevă Primăria Sectorului 3 și Primăria Capitalei. Nu și-au anunțat participarea județele Dolj, Olt, Giurgiu și Ialomița.

Acesta a mai spus că, „în primă fază” va fi grevă de avertisment, după care va fi demarată procedura pentru strângerea de semnături în vederea declanșării grevei generale în administrația publică locală.

Vicepreședintele FNSA a subliniat că revendicările se referă la „reglementarea și liberalizarea acordării, începând cu anul 2015, a tichetelor de masă sau a normei de hrană pentru toți salariații din administrația publică locală, în limita bugetelor locale aprobate prin hotărâri de consiliu, în măsura în care aceste instituții realizează și sunt finanțate parțial și din venituri proprii”.

Printre solicitări se numără creșteri salariale și pentru salariații din administrația publică locală din România sau aplicarea, începând cu anul 2015, a legii 284/2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.