Acasă Social Guvernul comasează Inspecția Muncii cu Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială

Guvernul comasează Inspecția Muncii cu Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială

DISTRIBUIȚI

Guvernul a decis comasarea Inspecției Muncii cu Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială, iar noua structură va fi denumită Agenția Națională pentru Inspecția Muncii și Securitate Socială și se va afla în subordinea Ministerului Muncii, potrivit unei Ordonanțe de Urgență publicată în Monitorul Oficial.

În subordinea noii agenții vor fi create, la nivelul fiecărui județ și al municipiului București, direcții județene de muncă și securitate socială, conform ordonanței de urgență privind noua configurație a Guvernului.

Agenția va fi condusă de un secretar de stat numit de premier la propunerea ministrului Muncii și va prelua personalul celor două structuri comasate, dar cu încadrarea în numărul maxim de posturi.

De asemenea, Guvernul a decis înființarea Autorității Naționale pentru Persoanele cu Dizabilități, prin preluarea activității în domeniu de la Ministerul Muncii, care va fi condusă tot de un secretar de stat.

Finanțarea ambelor instituții va fi asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.