Acasă Social Herpesul, un virus imposibil de suprimat

Herpesul, un virus imposibil de suprimat

DISTRIBUIȚI

Toata lumea care intra in contact cu virusul herpes simplex, care determina aparitia pustulelor dureroase??. Totusi, doar un sfert din populatie are manifestari clinice herpetice. O data produsa infectia, virusul ramane in corp toata viata. Intre crize, se cantoneaza in celulele nervoase pana cand se produce o noua aparitie. Totodata, este activat de anumiti factori, care ii favorizeaza multiplicarea: stresul fizic sau emotional; boli ca raceala sau gripa; expunerea la lumina puternica a Soarelui sau la raze ultraviolete; menstruatia; oboseala; ranile; tulburarile digestive. Din pacate, un medicament sau un vaccin care sa ucida acest virus nu exista.

Insa cei care sufera de herpes pot preveni aparitia lui cu ajutorul unui tratament, aplicat de indata ce simt senzatia de -furnicatura-. Chiar si dupa aparitia unei pustule, se poate grabi vindecarea, scurtand atacul cu cateva zile bune.

Scaderea imunitatii celulare determina recidiva herpesului. Se vindeca in doua-trei saptamani, dar, de obicei, devine jenant pentru individ. In cazurile cand herpesul apare pe mucoasa sau la nivel ocular, bolnavul trebuie sa apeleze la medic.

Datorita actiunii locale, herpesul nu reprezinta, in general, un pericol pentru sanatatea noastra. Foarte rar insa asistam la localizari oculare, care provoaca orbirea. Nu exista un remediu de suprimare a virusului. In general, virozele sunt greu de tratat. Ideal ar fi un vaccin, care sa tina sub control infectia virala. Dar nu este singura boala data de fragmente virale inca necunoscute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.