Acasă Social Iepurașul, simbol al Paștelui din sec al XVI-lea

Iepurașul, simbol al Paștelui din sec al XVI-lea

DISTRIBUIȚI

Cadourile oferite de Paşte semnifică purificare spirituală dar şi trupească. Iepuraşul, bomboanele de ciocolată, ouăle colorate şi alte cadouri pe care le oferim în pragul Sărbătorilor de Paşte au semnificaţii încă din epoca antică. Iepuraşul, ca simbol al Paştelui a apărut în Germania, în secolul 16. Mai tårziu, în secolul 19 au apărut iepuraşii din turta dulce şi ciocolată.
Părinţii oferă copiilor haine noi, sau partenerii îşi oferă cadouri vestimentare cu ocazia Paştelui. În noapte de Înviere tradiţia spune că e bine să fii îmbrăcat cu haine noi, semnificaţie a primenirii trupului şi a sufletului.
Aşa că n-ar strica să te opreşti la cåteva obiecte vestimentare sau accesorii, gen eşarfă, pălării sau poşete. Sau dacă vrei să-i daruieşti partenerului tău un obiect vestimentar ai putea opta pentru o cămaşă, cravată sau chiar o bluziţă.
Pentru oricare dintre ofertele enumerate te-ai decis: iepuraşi de ciocolată, bomboane, flori, ouă colorate sau obiecte vestimentare, importantă este dorinţa de a crede în puterea şi semnificaţia Sărbătorii Pascale, a învierii Domnului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.