Acasă Social Incepe re-recalcularea!

Incepe re-recalcularea!

DISTRIBUIȚI

Casele de pensii din toata tara au de lucru din greu in aceasta perioada, sute de mii de pensionari aducand acte in completare la dosarul de pensionare, in speranta ca prin re-recalcularea pensiilor vor obtine o crestere a acestora.

Numai la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti exista in momentul de fata aproximativ o suta de mii de cereri de re-recalculare, numarul solicitarilor crescand de la luna la luna. De precizat ca in Capitala, dintre cei 510.000 de pensionari, dosarele a 414.000 dintre ei au trecut prin cele trei etape de recalculare din anul trecut.

-Daca prezinta acte doveditoare care modifica elementele avute in vedere la determinarea punctajului mediu anual recalculat, pensionarii vor primi noi sume, de la data la care a inceput plata pensiilor aferente etapei de recalculare prin care au trecut in 2005-, a precizat directorul executiv al CPMB, Mihaela Kanovits. -Operatiunea de re-recalculare este repetarea operatiunilor de anul trecut. Au fost si situatii de re-re-recalculare, din cauza ca solicitantii au adus actele cate unul, la intervale de saptamani sau chiar luni-, a adaugat directorul executiv al CPMB. Documentele doveditoare pot fi prezentate in termen de trei ani, de la 1 decembrie 2005. Pentru dosarele completate in acest termen, diferentele rezultate vor fi platite retroactiv de la data recalcularii. Pentru persoanele care isi vor completa dosarele dupa 1 decembrie 2008, diferentele vor fi platite din luna urmatoare completarii dosarului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.