Acasă Social Intrarile in oras, insalubre si urate, au inceput sa-i deranjeze pe politicieni

Intrarile in oras, insalubre si urate, au inceput sa-i deranjeze pe politicieni

DISTRIBUIȚI

Apropierea alegerilor ii face pe politicieni sa-si ascuta armele, atacurile de pana acum devenind deja dulci mangaieri. Chiar ieri, organizatia PSD Bucuresti a lansat un atac la adresa primarului general al Capitalei, despre care se spune ca, pregatind campania electorala, neglijeaza problemele pentru care bucurestenii l-au investit prin vot. Considerand ca municipalitatea nu are de gand sa modernizeze si sa remodeleze accesul rutier in Capitala, primarii de sector vor demara un astfel de program. In paralel, acestia vor solicita edilului-sef si delegarea unei persoane, dintre viceprimari, care sa conduca Primaria Capitalei pe perioada cat acesta se afla in vizita prin judetele patriei.


Capitala, caracterizata de Carul cu Boi al lui Grigorescu

Presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Dan Ioan Popescu, i-a reunit pe primarii celor sase sectoare ale Capitalei pentru a impulsiona derularea programului de modernizare si remodelare a acceselor rutiere in Capitala. -Este o initiativa politica, dar profesionistii trebuie sa-si spuna cuvantul pentru ca, incepand din 1 ianuarie 2004, sa se puna in opera proiectele-, a afirmat D.I. Popescu. El a criticat faptul ca in prezent in Bucuresti toate intrarile arata dezastruos si ca nu stii efectiv unde incepe orasul si -unde se termina comuna-. -Ce caracterizeaza Capitala este Carul cu Boi al lui Grigorescu sau o intrare intr-o zona inundabila, unde se poate intra cu barca sau cu vaporul-, a mai afirmat presedintele PSD Bucuresti.

Lipsesc pana si panourile care anunta intrarile in oras

La randul lor, primarii de sector au spus ca Bucurestiul este un oras frumos, numai ca de periferie nimeni nu s-a interesat. Acestia au recunoscut ca sunt probleme nu numai de curatenie, ci si de arhitectura. In lipsa panourilor care anunta intrarile in oras, un neavizat recunoaste ca a ajuns in Bucuresti in urma contactului cu benzinariile care inconjoara ca o salba orasul.

Atat presedintele PSD Bucuresti, cat si edilii celor sase sectoare au fost de acord ca sunt necesare -intrari moderne intr-un Bucuresti european-. Conform planului, care va fi intocmit de Institutul de Arhitectura -Ion Mincu-, 14 intrari in Capitala vor fi refacute, pentru a deveni o carte de vizita a orasului. Proiectul vizeaza si crearea unei zone de contact la intrarea in oras, care sa ofere parcari si legaturi cu mijloacele de transport in comun, zone de agrement, precum si moteluri si hoteluri.

Controale ale Curtii de Conturi la final de mandat

Primarii de sector s-au plans ca nu au cu cine sa se consulte, intrucat, spun ei, edilul-sef nu este de gasit, fiind mai mult plecat din oras, in vizita prin diferite judete. In aceste conditii, ei vor depune o notificare prin care ii vor solicita primarului general sa delege un viceprimar sa se ocupe de treburile orasului pe perioada lipsei sale din Bucuresti. Dan Ioan Popescu s-a referit in continuare la faptul ca PSD si-a stabilit candidatul la Primaria Capitalei, dar ca numele acestuia nu va fi facut cunoscut inainte de 1 noiembrie a.c. El a declarat ca, la finalul mandatului actual, la toate primariile de sector Curtea de Conturi va stabili daca activitatea bugetara a fost sau nu in regula. In ceea ce priveste sondajele, la nivelul Capitalei ultimul dintre acestea, a carei sursa D.I. Popescu nu a vrut sa o dezvaluie, arata ca PSD conduce ca intentie de vot cu 38%, urmat de PNL – 20%, PD – 18%, si PRM – 11%.

Basescu nu poate lasa Capitala pe mana unor viceprimari incompetenti

In replica la acuzele aduse, primarul Traian Basescu a spus ca nu va delega nici o competenta catre viceprimari. -Nu le voi da sansa sa ma vada inlocuit nici dupa 2004. Capitala are viceprimari incompetenti, pe care nu pot sa-i deleg, mai ales ca, eu plec in teritoriu numai in week-end-, a afirmat Basescu. El a deconspirat si numele alesului PSD la Bucuresti, Ionel Blanculescu, actualul ministru al controlului, despre care a spus ca deocamdata se lucreaza la spalarea urmelor acestuia in legatura cu creditele pe care le-a dat cand se afla in conducerea Bancorex. -Nu au gasit un altul mai prost sa se compromita-, a conchis Basescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.