Acasă Social Litoralul, plin de… reclamatii si sesizari

Litoralul, plin de… reclamatii si sesizari

DISTRIBUIȚI

In perioada cuprinsa intre 7 si 20 iulie 2003, consultantii delegati de Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania la Centrul de Consultanta si Informare a Consumatorilor – Eforie Sud au primit zeci de reclamatii si sesizari de la consumatorii aflati pe litoral.

Plajele particulare lasa de dorit

Din statistica efectuata de APC, cele mai reclamate au fost serviciile sezoniere/hoteliere, cele de alimentatie publica, casele de schimb valutar si chiar administratia publica a zonei.

In domeniul serviciilor sezoniere/hoteliere, turistii au reclamat lipsa unor servicii de calitate pe plajele particulare, perceperea taxei de statiune pentru doua persoane, in conditiile in care a fost cazat doar un turist, zgomotul produs in timpul noptii de terasele si discotecile din statiunea Eforie Nord, lipsa apei calde la dusurile de la parterul complexului din incinta Taberei Internationale -Eforie Sud-, neafisarea unui regulament de ordine interioara in cadrul taberei, realizarea de servicii comerciale de catre salvamari in afara orelor de program.

Notele de plata, -incarcate- ca de obicei…

In domeniul alimentatiei publice, turistii au reclamat serviciile oferite de restaurante si terase. Multe dintre acestea nu elibereaza bonuri fiscale si note de plata, pe notele de plata produsele comandate nu apar defalcat si ele sunt incarcate.

In plus, terasele vand produse de patiserie si cofetarie expuse la soare.

In ce priveste administratia publica, turistii sunt nemultumiti de lipsa locurilor de parcare, la care se adauga perceperea unei taxe de circa 600.000 lei pentru deblocarea rotilor autoturismelor parcate in afara spatiilor amenajate.

De asemenea, turistii aflati pe litoral au reclamat faptul ca unele case de schimb valutar nu afiseaza comisionul practicat la vanzare/cumparare, iar altele il afiseaza doar pentru cel practicat pentru operatiunile efectuate cu valute uzate, rupte sau iesite din uz.

Sfaturi pentru turisti

– solicitati informatii de la receptia hotelului, atunci cand aveti nelamuriri legate de tarifele de cazare, serviciile incluse in tarif si cele cu plata separata;

– cumparati produse alimentare sau nealimentare numai din unitati specializate sau spatiile special amenajate;

– verificati, inainte de cumpararea unui produs, daca unitatea respectiva sau spatiul special amenajat au afisat autorizatia de functionare si avizele necesare derularii activitatii de comercializare;

– solicitati vanzatorului bonul fiscal;

– solicitati vanzatorului nota de plata, care sa cuprinda datele de identificare ale unitatii (denumire, sediu, nr. de telefon, numele celui care va serveste), defalcarea produselor comandate, pretul fiecarui produs comandat, suma totala, semnatura ospatarului si stampila unitatii;

– parcati autoturismul in locurile special amenajate, pentru evitarea platii unei sume necesare deblocarii rotilor;

– inainte de a efectua o operatiune de schimb valutar, verificati daca este afisat comisionul practicat, atat la vanzare, cat si la cumparare; pentru mai multa siguranta, solicitati vanzatorului sa faca un calcul prealabil efectarii operatiunii de schimb valutar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.