Acasă Social Lucrarile au debutat tarziu si se confrunta cu vremea nefavorabila

Lucrarile au debutat tarziu si se confrunta cu vremea nefavorabila

DISTRIBUIȚI

Ambuteiaje, nervi, claxoane, timp pierdut si benzina consumata aiurea. Asta pentru a rezuma numai in cateva cuvinte situatia traficului rutier din cartierul bucurestean Drumul Taberei. Lucrarile la carosabil obtureaza de saptamani bune circulatia prin zona. Si trebuie spus ca nu numai in aceasta zona a Capitalei sunt probleme de trafic. Totusi, aici exista toate premisele ca lucrarile sa fie incheiate in termen. Adica pana la 15 noiembrie a.c., data-limita la care trebuie incheiate operatiunile de refacere a carosabilului. In schimb, potrivit specialistilor primariei, drumuri precum Calea Plevnei, Bdul Ghencea, Dudesti, Sos. Chitilei, Calea Grivitei, Bdul 1 Mai, Bdul Maniu, Bdul Barbu Vacarescu si Mihai Bravu nu vor fi refacute in aceasta iarna. Pe tot acest fundal, pe strada bucuresteana Soldat Negru Andrei, o basculanta a fost inghitita de carosabil?!

Plevnei, Ghencea si Dudesti, strazi pe care primavara le va gasi pline de gropi

Cea mai dramatica situatie se inregistreaza pe arterele Plevnei, Ghencea si Dudesti, toate prinse in planul de finantare pe credite BEI. Pe aceste strazi sunt gropile cele mai mari, plus ca pana in primavara se va interveni si pentru inlocuirea unor conducte. Conform planului, lucrarile trebuiau finalizate pana la 15 noiembrie a.c., insa au inceput tarziu si in ultimele zile s-au lovit si de vremea potrivnica. Cat despre refacerea covorului asfaltic pe Sos. Chitilei, Calea Grivitei, Bdul 1 Mai, Bdul Maniu, Bdul Barbu Vacarescu si Mihai Bravu sunt in continuare probleme, firmele care lucreaza la carosabil in aceste zone dovedind ca s-au inhamat la o treaba care le depaseste. Daca firmele angajate de primarie pentru refacerea carosabilului trebuiau sa respecte caietele de sarcini, in conditiile date, cand este mai mult ca sigur ca multe strazi vor ramane pentru primavara, suntem curiosi ce masuri va lua municipalitatea vizavi de acestea. Nu este mai putin adevarat ca lucrarile au inceput tarziu si din cauza luptelor dintre consilierii municipali si primarul general.

O strada a inghitit o basculanta

Pe fondul lucrarilor de reparatie a carosabilului, chiar ieri s-a petrecut un fapt demn de cartea recordurilor. Daca gropile mai inghitisera pana acum cate o mica masina, de aceasta data cratere cascate in carosabil s-au -dat- la o ditamai basculanta. Strada Soldat Neagu Andrei, din Bucuresti, arata ca una obisnuita. Carosabilul era bun si nimic nu prevestea ce avea sa se intample. Drept urmare, soferul basculantei, fara sa prevada pericolul, si-a parcat peste noapte masina de serviciu in fata propriei case. A doua zi de dimineata, fara a-si crede ochilor, masina nu mai era. Parca o inghitise pamantul. Si chiar asa a si fost! In prezent, strada este blocata, de accesul unei ambulante sau a unei masini de pompieri nici nu poate fi vorba. Peste toate cele, soferul basculantei spune ca nici macar nu are bani sa-si scoata masina din gropa creata in urma surparii terenului dupa lucrarile de inlocuire a retelei de canalizare. El a afirmat ca este hotarat sa dea in judecata societatea care efectueaza in zona lucrarile de canalizare, fiind convins ca muncitorii nu au tasat bine pamantul dupa finalizarea lucrarilor. Aceasta este o -dovada vie a profesionalismului- cu care se efectueaza lucrarile la strazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.