Acasă Social Mâine ne răcorim cu 2-3 grade Celsius mai puțin!

Mâine ne răcorim cu 2-3 grade Celsius mai puțin!

DISTRIBUIȚI

Încă o zi de foc, astăzi, pentru locuitorii din toate județele. Ieri, canicula a făcut o nouă victimă. Un bărbat, în vârstă de 38 de ani, a murit la Spitalul Județean de Urgență din Călărași, din cauza temperaturilor extrem de ridicate. În week-end, peste 180.000 de turiști au luat cu asalt litoralul. Autoritățile locale și asociațiile din domeniul turismului spun că aceasta reprezintă o cifră record în acest an. Pentru mâine, meteorologii anunță o scădere a temperaturilor cu… 2-3 grade Celsius, pentru sud-estul țării. În nordul și centrul țării, local, sunt așteptate vijelii și precipitații.

Astăzi vom avea o nouă zi de cod galben de caniculă. Temperaturile vor depăși pe arii extinse 35 de grade Celsius, iar indicele de confort termic va depăși pragul de 80 de unități. Și dacă 35 de grade Celsius reprezintă temperatura înregistrată la stațiile meteo, în marile orașe aceasta poate atinge 50-55 de grade Celsius. Meteorologii vin și cu o veste… bună. Începånd de måine vremea se va mai răcori, astfel că față de 35-38 de grade Celsius, maximele se vor situa între 24 și 37 de grade Celsius. În Capitală, måine, maxima ar putea fi de 36 de grade Celsius, dar de ploaie nici vorbă. În nordul și centrul țării, local, sunt așteptate vijelii și precipitații. Aici, måine, temperaturile vor scădea și cu 10 grade Celsius față de astăzi, în timp ce în sud-est scăderile vor fi de… 2-3 grade Celsius.

În week-endul de foc, numărul turiștilor aflați pe litoralul romånesc  a depășit 180.000, din care aproape 7.000 au fost străini. Cei mai mulți turiști au fost înregistrați în Neptun – 44.984, Mamaia – 44.100 și Costinești – 40.900.
În Eforie au fost 19.911 turiști, în Năvodari – 14.561 de persoane, în Vama Veche – 7.570, în Mangalia – 4.470, în Techirghiol – 1.780, în Constanța – 1.515, în Tuzla – 112 și în 23 August – 180.

Căldura a făcut noi victime. Un bărbat, în vårstă de 38 de ani, a murit, ieri, la Spitalul Județean de Urgență din Călărași, din cauza caniculei. Alte două persoane, tot din județul Călărași, au fost internate în stare gravă. „La Unitatea de Primire a Urgențelor au fost aduși doi bărbați și o femeie, cu temperaturi de peste 38-39 de grade Celsius. Un bărbat și o femeie sunt în stare gravă, iar un bărbat a murit“, au declarat reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Acesta este cel de-al doilea caz de deces înregistrat în județul Călărași din cauza caniculei. În urmă cu două zile, un bărbat în vårstă de 77 de ani, din comuna Lupșanu, a murit în timp ce lucra pe cåmp și i s-a făcut rău din cauza caniculei. Și la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov telefoanele s-au încins în week-end. Numai såmbătă s-au înregistrat peste 450 de solicitări, dintre care 246 de cazuri au fost urgențe. Un număr de 14 bucureșteni au căzut în stradă. G. Vlăsceanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.