Acasă Social Mama băiețelului ucis de asistenta maternală din Bistrița a fost eliberată condiționat

Mama băiețelului ucis de asistenta maternală din Bistrița a fost eliberată condiționat

DISTRIBUIȚI

Mama naturală a lui Lucian Rostaș, băiețelul, în vårstă de patru ani, care a fost ucis de o asistentă maternală din Bistrița, a fost eliberată condiționat, în urmă cu două săptămåni, din Penitenciarul Bacău. Sunita Rostaș a ispășit aici o pedeapsă pentru furt calificat. „A fost eliberată condiționat pentru bună purtare și, în prezent, se află acasă la părinții ei, în satul Reteaj, din Bistrița-Năsăud“, a declarat avocatul Ingrid Alexandrescu, care o reprezintă pe Sunita Rostaș în procesul intentat asistentei maternale care i-a ucis copilul.
Rostaș a avut înfățișare, miercuri, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ), în dosarul 3011/112/2008, ca parte vătămată, în procesul cu asistenta maternală Marcela Făgărășan. Avocatul Alexandrescu a declarat, pentru Mediafax, că femeia nu s-a prezentat la proces din cauză că nu a primit citația de la ICCJ, cel mai probabil documentul fiind trimis la Penitenciarul Bacău, de unde a fost eliberată. „Probabil că citația a mers la penitenciar, unde Sunita Rostaș nu a fost găsită, și s-a întors la instanță. Așa că a fost lipsă de procedură. Nu am fost anunțat dacă s-a stabilit sau nu alt termen“, a declarat avocatul. Penitenciarul Bacău a confirmat că Sunita Rostaș a fost eliberată. Cåt despre asistenta maternală Marcela Făgărășan (foto), „prin ordinul Administrației Naționale a Penitenciarelor, aceasta a fost mutată, în 25 iunie, de la Penitenciarul Bacău la Penitenciarul Gherla și, de acolo, la Penitenciarul Tårgșor. Acolo se află din data de 9 iulie“. Totodată, Penitenciarul Bacău a precizat că aici nu a ajuns vreo citație pe numele celor două femei. ICCJ trebuia să judece, miercuri, recursul la sentința dată de Curtea de Apel Bacău, care a redus cu șase ani detenția pentru asistenta maternală din Bistrița acuzată de omor. Potrivit portalului instanțelor de judecată, recurs au făcut atåt asistenta maternală Marcela Făgărășan, cåt și Sunita Rostaș.
Asistenta maternală Marcela Făgărășan, acuzată că l-a omoråt pe Lucian, a fost trimisă în judecată la începutul lunii noiembrie 2008 pentru omor calificat, vătămare corporală gravă și rele tratamente aplicate minorului.
Curtea de Apel Bacău, ultima instanță care s-a pronunțat în acest caz, a redus cu șase ani detenția pentru asistenta maternală din Bistrița Marcela Făgărășan, condamnată inițial la 22 de ani de închisoare. Pe de altă parte, mama naturală a cerut condamnarea asistentei maternale la pedeapsa cu închisoarea pe viață, daune materiale de 30.000 de lei pentru înmormåntarea copilului și parastasele pe care i le va face timp de șapte ani, dar și daune morale în valoare de 100.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.