Acasă Social Medici care gresesc

Medici care gresesc

DISTRIBUIȚI

Reclamatiile privind activitatea unor doctori sunt tot mai numeroase. Peste 1.000 de reclamatii legate de activitatea doctorilor au fost inregistrate, in ultimii cinci ani, la departamentele de specialitate ale colegiilor medicilor din intreaga tara, a declarat Gheorghe Borcean, seful Departamentului de Jurisdictie Profesionala al Colegiului Medicilor din Romania. Numai in ultimul an, la CMR au fost inregistrate peste 70 de plangeri, iar in 23 dintre acestea diverse persoane ii faceau responsabili pe doctori de uciderea prin neglijenta sau imprudenta a unui membru al familiei. -La DJP au fost primite si sesizari vizand litigii intre doctori, unele chiar copilaresti, precum faptul ca un medic ar fi aruncat cu o stampila, murdarindu-si un coleg-, a adaugat Borcean. DJP a constatat ca aproape 30 de sesizari sunt reale, motiv pentru care cei incriminati au primit diverse sanctiuni – 12 mustrari, sase avertismente, sapte voturi de blam si doua suspendari pentru sase luni.

Judetul cu cele mai multe sesizari inregistrate la CMR, dupa municipiul Bucuresti (11 reclamatii), este Mures (noua), unde doctorii, sanctionati pe drept pentru decesul unui nou-nascut sau a unei gravide, au actionat in instanta Colegiul Medicilor, desi specialistii au confirmat greseala comisa de cei incriminati.

Pe locul trei in privinta sesizarilor se afla judetele Iasi, Buzau si Suceava, cu cate cinci plangeri, urmate de Hunedoara – patru sesizari, Tulcea, Cluj si Valcea, cu cate trei reclamatii, sapte judete cu cate doua – Prahova, Alba, Constanta, Maramures, Neamt, Botosani si Galati, si cate o reclamatie in judetele Mehedinti, Brasov, Braila, Bistrita, Salaj, Arad, Ialomita, Teleorman, Timis, Harghita, Satu Mare si Gorj.

Potrivit legislatiei in domeniu, Departamentul de Jurisdictie Profesionala al CMR reprezinta instanta suprema a CMR unde sunt analizate contestatiile vizand sentintele date de specialistii comisiilor judetene ale colegiilor medicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.