Acasă Social Medicii de familie primesc un ultimatum

Medicii de familie primesc un ultimatum

DISTRIBUIȚI

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Eugeniu Turlea, a declarat ca ii va sanctiona pe medicii de familie care refuza sa distribuie, pana la 31 mai 2001, carnetele de asigurat, dar a dat garantii ca nu vor fi penalizati cei care fac dovada ca au epuizat toate variantele pentru a imparti respectivele documente: -Sigur ca medicii care nu-si fac datoria trebuie sanctionati, dar nu o sa-i pedepsim pe cei care, de peste o luna, trimit carti postale pacientilor inscrisi pe lista, iar acestia refuza sa-si ia carnetele de asigurat-. El a precizat ca toti romanii trebuie sa inteleaga ca, dupa 1 iunie, cei care nu s-au inscris pe lista unui medic de familie sau, desi au facut-o, nu si-au ridicat carnetul de asigurat, nu vor mai beneficia de asistenta medicala gratuita.

Potrivit presedintelui CNAS, asiguratii au avut la dispozitie doi ani pentru a-si alege un medic de familie si pentru a-l schimba, daca nu au fost multumiti de el. Cei care refuza sa-si aleaga un medic de familie, deci implicit sa se supuna legii, nu mai pot beneficia de gratuitate.

Ceea ce a uitat sa adauge presedintele Turlea este faptul ca institutia pe care o conduce si care ruleaza bani publici nu a scos nici un leu pentru a mediatiza importanta actiunii de distribuire a carnetului de asigurat, atata vreme cat lipsa carnetului va avea repercusiuni directe asupra buzunarului bolnavului, principalul consumator de servicii de sanatate. In plus, carnetul de asigurat devine inutil daca nu contine si vigneta: aceasta din urma este aplicata numai atunci cand taxa aferenta asigurarilor de sanatate a fost achitata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.