Acasă Social Medicii nu sunt nomazi

Medicii nu sunt nomazi

DISTRIBUIȚI

Peste 20 de tineri medici si medicinisti cer Ministerului Sanatatii sa ia masuri pentru imbunatatirea conditiilor de studiu si de practica a medicinei in Romania

ActiveWatch a depus azi la Ministerul Sanatatii o scrisoare deschisa redactata de peste 20 de tineri medici si medicinisti, care prezinta principalele schimbari necesare in sistemul medical din Romania pentru reducerea exodului masiv de cadre medicale.

Scrisoarea prezinta o serie de modificari realiste care au potentialul sa imbunatateasca atat parcursul academic, cat si parcursul profesional al tinerilor medici din Romania. Mai mult, aceste solicitari au in vedere interesul superior al pacientilor care vor fi la randul lor beneficiarii acestor schimbari

1. Reforma radicala a intregului proces didactic;

2. Reforma traseului profesional;

Asigurarea unor dotari si mediu de lucru care sa garanteze siguranta si eficienta actului medical;
Continuarea si intensificarea combaterii coruptiei din sistemul de sanatate.

Mircea Toma, ActiveWatch: „In ultimii 10 ani au plecat din tara 41.000 de specialisti din sanatate. Pentru ei, cu siguranta ca este mai bine. Pentru cei ramasi, sigur nu. De plecat, toti vrem sa avem dreptul sa plecam, cu atat mai mult cu cat, incet-incet, incepem sa simtim Uniunea Europeana ca fiind tot tara noastra. Deci nu plecatul e problema, ci ramasul. De ce nu vor foarte multi specialisti din sanatate sa ramana in Romania? Ce anume ar trebui sa se schimbe in sistemul de sanatate din tara ca sa nu mai plece? Cu aceste intrebari in minte un grup de initiativa format din medici rezidenti, stomatologi, asistenti si studenti la diferite specialitati medicale au initiat o scrisoare care sa-i ajute pe guvernanti sa inteleaga ce au de facut ca sa intrerupa hemoragia de cadre medicale.”

Scrisoarea deschisa va fi discutata cu Ministrul Florian-Dorel Bodog in cadrul audientei programate sa aiba loc pe 4 decembrie 2017. Pana atunci, toti cei care doresc sa sustina demersul tinerilor medici si medicinisti, sunt invitati sa semneze petitia MEDICII NU SUNT NOMAZI.

1 COMENTARIU

  1. Procesul didactic e foarte bun. Dovada e ca cei zeci de mii care au plecat din tara sunt vazuti foarte bine si apreciati pentru pregatirea lor. Problema e salarizarea si dotarile din sistemul romanesc de sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.