Acasă Actualitate Ministerul Muncii despre fetița din Baia de Aramă: asistentul maternal nu mai...

Ministerul Muncii despre fetița din Baia de Aramă: asistentul maternal nu mai era înregistrat și a declarat în scris că nu dorește adopția

DISTRIBUIȚI

„Deschiderea adopției pentru copilul a cărei situație este mediatizată a fost realizată încă din 2013. Pe toată perioada de valabilitate a adaptabilității copilului, au fost realizate demersuri pentru identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare însă nu s-a reușit finalizarea unei adopții cu o familie/persoană cu reședința obișnuită în România.

În cadrul procedurii de adopție aplicate copilului, au fost selectate 120 de familii atestate din România, dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiței dar care a refuzat ulterior continuarea procedurii de adopție.

Înainte de demararea procedurii de deschidere, DGASPC Mehedinți a informat asistentul maternal asupra faptului că fetița urma să fie declarată adoptabilă însă acesta a declarat în scris că nu dorește adopția copilului. Prin urmare, asistentul maternal a avut ocazia de a opta cu privire la adopția copilului, însă a preferat să opteze pentru refuzul unui astfel de demers, existând dovezi scrise în acest sens.

Decizia cu privire la încuviințarea adopției a fost luată de către instanța judecătorească, singura instituție din România care se poate pronunța în acest sens.

Asistentul maternal este persoana care se ocupa de creșterea, îngrijirea și educarea unui copil aflat în plasament pe o perioadă determinate de timp, respectiv până la reintegrarea copilului în familia naturală sau pană la adopția acestuia. Activitatea lui se desfășoară în baza unui contract cu caracter special, aferent protecției copilului, încheiat cu direcția generală de asistență sociali și protecția copilului.

Demersul realizat astăzi de către organele abilitate și nu de reprezentanți ai instituțiilor de protecție a copilului, a vizat executarea unei sentințe judecătorești privind încuviințarea adopției, pentru a cărei aplicare fostul asistent maternal manifesta opoziție.

Reamintim că persoana de la care a fost luat astăzi copilul nu mai avea calitatea de asistent maternal, acesteia fiindu-i retras atestatul și implicit încetat contractul de muncă în luna mai 2019. Prin urmare, la acest moment copilul era reținut ilegal de o persoană care, din punct de vedere al legislației, nu avea nici un drept asupra copilului. Motiv pentru care, familia adoptatoare a depus plângere penală fată de fostul asistent maternal, pentru reținere ilegală a copilului, demers susținut și de către alte instituții.”, anunță Ministerul Muncii printr-un comunicat.

Foto:Adevărul

4 COMENTARII

  1. Dragă familie care plongi după fată de ce ai refuzat adoptia dacă ai avut şansa?
    Îtți era de avere sau de ce ?????
    De ce plingi azi după ea daca nu ai infiat o cind sa putut?

  2. Întrebarea este de ce o familie din America ar insista sa adopte un copil din România care nu vrea sa fie adoptat. Este și acel copil o ființă umană și are dreptul de a-și alege unde vrea să-și petreacă viața. Nu este un obiect pe care îl vinzi pentru o sumă de care nici o mașină nu îți ajung banii.

    • Nu exista copil care „nu vrea sa fie adoptat” !! Mai degraba exista copii neinformati, nepregatiti sau prost consiliati de cei din jur. Daca sperii un copil ca viitorii lui parinti ii vor face rau si ii vor folosi organele, tu cum crezi ca va reactiona?! Se va arunca in bratele lor?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.