Acasă Social Ministru demisionar din Guvernul Grindeanu ne anunță că în jumătate de an...

Ministru demisionar din Guvernul Grindeanu ne anunță că în jumătate de an salariile vor fi tăiate

DISTRIBUIȚI

PSD este atacat pentru mărirea salariilor chiar de omul său, Florin Jianu, fost ministru în Guvernul Grindeanu pentru mediul de afaceri. Legea salarizării a fost votată de Senat și acum urmează să intre în dezbaterea Camerei Deputaților. Jianu a demisionat la începutul lunii ianuarie din Guvern.
„Dacă se insistă pe aplicarea acestei legi, vom asista la o lipsă de sustenabilitate. O vom vedea probabil aplicată o jumătate de an, după care nu vor mai exista bani, inflația va crește, rata de îndatorare a statului va crește și probabil foarte scurt timp vom reveni la situația inițială, lucru care însă nu va fi simplu, pentru că practic se vor tăia salariile. Ridicăm încă o dată acest semnal de alarmă, pentru că este nevoie de echilibru, este nevoie, dincolo de calculele politice, de calcule economice foarte bine justificate, bazate pe puterile economiei actuale. Și, încă o dată, să introducem întotdeauna sursa banilor”, a spus Jianu, în cadrul unei conferințe de presă.
La rândul său, Ovidiu Nicolescu, președintele de onoare al CMIPMMR, a arătat că amendamentele aprobate în Senat la Legea salarizării vizează doar majorări salariale, nu și corelarea măririi salariilor cu performanța.
În timpul campaniei electorale din decembrie 2016, Jianu din calitatea sa de președinte al CNIPMMR, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, „o confederație patronală reprezentativă la nivel național”, făcea campanie pe față PSD. Detalii AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.