Acasă Social Ministrul Bartos a inchis, personal, doua farmacii

Ministrul Bartos a inchis, personal, doua farmacii

DISTRIBUIȚI

Ministrul sanatatii si familiei, Daniela Bartos, impreuna cu Inspectia Nationala de Farmacie, a efectuat un control-fulger in mai multe farmacii din cartierul Militari, din Capitala.

In urma verificarilor, s-a constatat ca, in doua farmacii, activitatea tehnica de la receptura-laborator se derula in conditii necorespunzatoare, substantele farmaceutice fiind depozitate si conservate in mod defectuos.

In conditiile date, ministrul sanatatii si Inspectia Farmaceutica au decis suspendarea activitatii celor doua farmacii pana la remedierea situatiei. -Am decis sa suspendam activitatea acestor farmacii din cauza dezordinii si a lipsei unei bune organizari. Trebuie sa ne gandim la securitatea pacientilor-, a declarat Daniela Bartos.

O alta problema constatata a fost aceea a neonorarii retetelor de medicamente compensate si gratuite in unele farmacii. -Am cerut conducerii Casei de Asigurari de Sanatate Bucuresti sa faca ceea ce am facut si eu astazi, sa viziteze farmaciile si sa constate la fata locului care sunt problemele. Trebuia sa ia atitudinea corespunzatoare fata de aceasta problematica a medicamentelor. Am decis sa-i chem maine la ordine si sa le comunic concluziile mele in urma acestui control-, a adaugat Bartos.

Nemultumirea ministrului a atins punctul culminant in momentul in care a constatat ca erau onorate numai retetele asiguratilor de la casele de asigurari de sanatate paralele – casa armatei si a transporturilor. Chiar daca acestea din urma au si ele datorii catre furnizori, sumele contractate sunt considerabil mai mici si, in consecinta, pot fi mai usor achitate. In plus, casele de asigurari paralele au statut de case judetene, cu diferenta ca fondurile alocate sunt mult mai consistente.

De cealalta parte, farmacistii afirma ca pot sa onoreze retetele atat timp cat contravaloarea lor a fost achitata. Ministrul Bartos acuza insa discriminarea la care sunt supusi pacientii, din cauza ca si casele paralele sunt finantate tot din bugetul asigurarilor de sanatate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.