Acasă Social Ministrul muncii incearca sa linisteasca mamicile

Ministrul muncii incearca sa linisteasca mamicile

DISTRIBUIȚI

Noua modalitate de acordare a indemnizatiei pentru cresterea copilului a alarmat zeci de mii de mamici aflate in plata. Chiar daca a crescut un pic si va fi trimisa la domiciliu, actele solicitate si depunerea lor au creat mari probleme la acest inceput de an. Ministrul muncii, solidaritatii sociale si familiei, Gheorghe Barbu, da asigurari ca, in cel mai scurt timp, situatia va reintra in normal.


Totodata, ministrul muncii a recunoscut ca au aparut neintelegeri la nivelul administratiei locale. -Pana la data de 6 ianuarie, 95% din primari primisera formularele de la noi. De asemenea, Ordonanta 148/2005 privind sprijinirea familiilor in vederea cresterii copilului era publicata inca din 14 noiembrie, si normele metodologice pentru aplicarea ei – din 4 ianuarie-, a atras atentia ministrul Gheorghe Barbu (foto).

Ministrul muncii a fost de acord ca multi dintre angajatori nu reactioneaza la aceasta situatie, dar a precizat ca nu exista in legislatie o posibilitate punitiva pentru acestia.

Numai ca, independent de ceea ce spera Gheorghe Barbu, blocajul generat de lipsa de raspuns a angajatorilor risca sa blocheze acordarea indemnizatiilor pentru luna februarie, ea urmand a fi acordata totusi in cumul cu cea din martie, si asta daca pana atunci dosarul va fi depus. Asa ca cea mai sigura cale ramane cea prin care persoanele interesate sa le depuna personal.

Mamele care au nascut inainte de 31 decembrie trebuie sa depuna actele la directiile de munca, iar cele care nasc dupa 1 ianuarie 2006 le depun la primarii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.