Acasă Social Nici un medic sanctionat pentru contaminarea cu HIV

Nici un medic sanctionat pentru contaminarea cu HIV

DISTRIBUIȚI

Mai mult de un sfert din totalul bolnavilor de SIDA au contractat boala din cauza personalului medico-sanitar – prin seringi si consumabile nesterilizate, sange infestat etc. Pana in acest moment, nici un medic vinovat nu a fost sanctionat pentru vina de a cauza boala sau chiar moartea unor oameni.

In Romania traiesc, in prezent, 8.277 pacienti HIV/SID, dintre care 5.629 sunt copii. In anul 2000, desi programul national de lupta anti-SIDA prevedea cuprinderea in tratamentul antiretroviral a 30% dintre totalul bolnavilor, au existat nenumarate intreruperi cauzate de o defectuoasa functionare a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, precum si de blocajul financiar generat de datoriile spitalelor catre distribuitorii de medicamente. Intreruperile masive ale tratamentului antiretroviral din toamna anului trecut au dus la cresterea numarului maladiilor intercurente si al deceselor, mai ales la copii.

Alberto Toma, presedintele Federatiei Uniunii Nationale a Organizatiilor Persoanelor afectate de HIV/SIDA, a declarat ca, desi actualul guvern face eforturi pentru reluarea tratamentului si includerea unui numar cat mai mare de bolnavi, in teritoriu situatia a ramas neschimbata. Cel putin doua-trei clinici raman saptamanal fara tratament, din ianuarie 2000 a crescut numarul deceselor si, pana la aceasta data, nu a fost demarat programul national de preventie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.