Acasă Social -Nicolit-, un… insecticid impotriva cancerului

-Nicolit-, un… insecticid impotriva cancerului

DISTRIBUIȚI

-Pana in ianuarie 2000, nu exista nici o lege care sa controleze felul acesta de <leacuri>. Noi am inceput controalele in urma cu aproape un an la <Nicolit>, iar cand am constatat ca preparatul cu pricina a fost cauza mai multor decese, am sesizat Politia-, ne-a declarat Ion Fulga, presedintele Agentiei Nationale a Medicamentului. Produsul medicamentos, fabricat si comercializat fara respectarea prevederilor legale si fara a detine autorizatiile necesare, sub denumirea de -Nicolit- si prezentat drept vindecator al cancerului, are in compozitie acid boric, utilizat ca insecticid pentru gandaci.

Tinand cont de concentratia extrem de mare de acid boric din produsul respectiv, este clar ca acesta nu poate fi un produs eficient pentru vindecarea cancerului, considera Ion Fulga. Analiza efectuata la ANM a mai stabilit ca -Nicolit- mai contine procaina hidroclorica, utilizata ca anestezic local, doar daca este folosita in concentratie de 1,3-1,5%, si clorura de sodiu, intr-o concentratie similara celei folosite pentru serul fiziologic.

Reprezentantii ANM si politistii care au efectuat un control la sediul firmei producatorului, Corneliu Niculescu, au constatat ca produsul era fabricat in -conditii derizorii-, singurele -instalatii- folosite fiind o oala mare si un aragaz. -Inca din februarie 2000, l-am somat pe Niculescu sa opreasca productia si comercializarea-, ne-a precizat Fulga.

Din informatiile primite la ANM, produsul ar fi comercializat in Romania de aproape 30 de ani. La sediul ANM au fost primite o serie de reclamatii in legatura cu decesul multor persoane care au folosit acest medicament, vandut multi ani sub denumirea de -serul de Valeni-.

Escrocheria merge mult mai departe. Corneliu Niculescu, in varsta de 54 de ani, se autointituleaza medic, el neavand la baza decat studii medii. Potrivit Politiei, in perioada ianuarie 2000 – aprilie 2001, Niculescu, in calitate de asociat si administrator al societatii -Dr. Corneliu Niculescu-, din Str. Raditei numarul 2A, sectorul 5, a fabricat si comercializat produsul medicamentos -Nicolit-, fara autorizarea Ministerului Sanatatii si Familiei si a Agentiei Nationale a Medicamentului, produs ce contine substante toxice, motiv pentru care, in prezent, este cercetat penal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.