Acasă Social Ninsoarea a împiedicat salvarea unei gravide şi a unei tinere

Ninsoarea a împiedicat salvarea unei gravide şi a unei tinere

DISTRIBUIȚI

O femeie însărcinată a murit în ambulanţă în timp ce era transportată de la Tulcea spre Constanţa. O altă tânără, din judeţul Vaslui, a murit aşteptând salvarea. Autospeciala s-a înzăpezit şi nu a mai putut ajunge la pacientă. O şenilată a fost trimisă în ajutor, dar a fost prea târziu pentru femeia care intrase în stop cardiac. Cu violenţă, iarna a pus stăpânire pe cea mai mare parte din ţară. A nins ore în şir, însă a fost viscolul puternic cel care a ţinut în loc utilajele de deszăpezire şi a închis drumurile.

O femeie gravidă a murit, luni după-amiază, într-o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Tulcea, în timp ce era transportată la Spitalul Judeţean Constanţa. Starea femeii s-a agravat pe timpul transportului, când femeia a intrat în stop cardiac.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, Dumitru Vâlcu, a declarat că femeia a făcut stop cardiac la jumătatea distanţei dintre Tulcea şi Constanţa, în apropierea localităţii Cogealac, şi, deşi au fost făcute manevre de resucitare, femeia nu a mai putut fi salvată.

El a mai spus că, din discuţia avută cu asistenta din localitatea de unde era femeia, a aflat că aceasta nu era luată în evidenţă ca fiind gravidă.

„Se pare că femeia a ascuns sarcina, nu a fost nici monitorizată, a mai avut o sarcină gemelară, în urmă cu câtva timp, şi la fel, nu a fost monitorizată. A născut doi copii care au murit. Femeia mai are patru copii”, a precizat Dumitru Vâlcu, citat de Mediafax.

Potrivit aceleiaşi surse, femeii, care era din localitatea Ostrova, judeţul Tulcea, i s-a făcut rău luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, şi cu ajutorul unui utilaj a ajuns la dispensarul din localitate, de unde a fost preluată de o ambulanţă cu o asistentă, autosanitara plecând către Spitalul Judeţean din Tulcea.
O tânără a făcut stop cardiac şi a murit. Ambulanţa s-a înzăpezit şi nu a putut ajunge

O tânără de 25 de ani, din judeţul Vaslui, a murit după ce ambulanţa care urma să o preia s-a înzăpezit şi nu a putut ajunge la pacientă, aceasta fiind preluată în stop cardiac de o maşină a Primăriei, având ca antemergător un utilaj de deszăpezire, şi transportată la autosanitară, femeia nemaiputând fi însă salvată.

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că, luni, la ora 15.20, a fost solicitată intervenţia unei ambulanţe în localitatea Deleni, din judeţul Vaslui, pentru o pacientă de 25 de ani, care era inconştientă.

Ambulanţa care a fost trimisă să o preia pe tânără s-a înzăpezit pe DJ 245 T, în localitatea Bulboaca, la circa trei kilometri de Deleni. Imediat în zonă a fost trimisă şi o autospecială cu şenile, luându-se, în acelaşi timp, legătura şi cu autorităţile locale din Deleni pentru a interveni cu propriul utilaj de deszăpezire.

Primarul comunei Deleni, Vasile Zanfir, a declarat că a mers împreună cu medicul din sat la locuinţa tinerei de 25 de ani, care, potrivit acestuia, era deja în stop cardio-respirator.

Vasluianca a fost urcată în maşina Primăriei şi, cu un utilaj de deszăpezire ca antemergător, a ajuns în câteva minute la ambulanţa aflată la aproximativ trei kilometri de locuinţa femeii, în zona localităţii Bulboaca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.