Acasă Social Numarul casatoriilor, in descrestere alarmanta

Numarul casatoriilor, in descrestere alarmanta

DISTRIBUIȚI

Din ce in ce mai putini barladeni sunt atrasi de perspectiva mariajului. Cel putin asa arata statistica Oficiului de stare civila din cadrul Primariei Barlad. Daca in perioada ianuarie – aprilie 2000 numarul perechilor care-si unisera destinele a fost de 115, acum registrele atesta doar 84 de casatorii.

Motivele principale par sa fie saracia si lipsa sanselor de imbunatatire a traiului in comun. Nici valoarea taxei care trebuie platita in momentul oficierii casatoriei nu este de neglijat. Daca in timpul saptamanii nu se percepe nici un leu, in week-end lucrurile stau cu totul altfel: cei care vor sa se casatoreasca in zilele de sambata vor plati 260.000 de lei, iar in zilele de duminica sau sarbatori legale, o pot face in schimbul sumei de 431.000 de lei. Cetatenii straini care vor sa se casatoreasca la Barlad trebuie sa achite mai intai o taxa de peste 4,3 milioane de lei.

La Vaslui e mai ieftin

In municipiul Vaslui, zilele din Postul Pastelui au fost respectate si de catre cei care doreau sa-si intemeieze o familie. Astfel, in perioada 1-15 aprilie, functionarii Serviciului de Stare Civila au avut un program lejer: doar doua casatorii. Dupa data de 15 aprilie, au inceput sa treaca pe la Primarie -tinerii insuratei-. S-au oficiat 11 casatorii saptamana trecuta, iar sambata aceasta se vor mai forma inca 17 noi familii. Vasluienii sunt avantajati si sub aspect financiar: daca in timpul saptamanii nu li se percepe taxa pentru oficierea casatoriei, in week-end si sarbatorile legale platesc doar 100.000 de lei. Cat despre cetatenii straini care vor sa se casatoreasca in municipiul Vaslui, ei trebuie sa plateasca o taxa de 1.000.000 de lei. Se pare ca le convine, de vreme ce anul trecut s-au casatorit in Vaslui 15 cetateni straini, iar anul acesta – pana la sfarsitul lui aprilie aprilie – inca sase. Astfel de -investitori- sunt, in general, italieni sau germani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.