Home Social Numărul copiilor înscriși la școli particulare a crescut cu două treimi în...

Numărul copiilor înscriși la școli particulare a crescut cu două treimi în trei ani

DISTRIBUIŢI

Îngrijoraţi de rezultatele tot mai slabe pe care elevii le au la examene, tot mai mulţi părinţi îşi înscriu copiii la şcolile private, în speranţa că acolo calitatea educaţiei este mai bună. Dacă în urmă cu patru ani erau înscrişi la privat aproape 60.000 de copii, anul trecut numărul lor a ajuns la aproape o sută de mii.
„Organizăm cursuri de engleză intensiv. Pe lângă aceste cursuri, în mod opţional sunt cele de înot, de șah, de tenis. Totul se bazează pe experienţa jocului în învăţare şi pe dezvoltarea emoţională a copilului din punct de vedere profesional, dar mai ales psihologic”, explică Nicoleta Spiridon, reprezentanta unei școli particulare, conform digi24.ro. Şi cum orice pretenţie se plăteşte, părinţii dau mii de euro pentru educaţia copiilor, în speranţa că vor avea un viitor mai bun. Taxele anule de şcolarizare sunt între 5.000 și 20.000 de euro, în funcţie de vârsta copilului. Opţionalele fac însă diferenţa. Şcolile oferă cursuri de balet, limbi străine sau arte vizuale, de care elevii nu pot beneficia la o școală de stat.
În cazul în care sumele sunt mult prea mari, puteţi să vă înscrieți copilul la mai multe cursuri particulare. De exemplu, pentru 120 de lei pe lună, copilul poate învăţa fizica prin joacă, ajutat de robiţi inteligenţi. În România sunt aproape 800 de grădiniţe, şcoli gimnaziale şi licee particulare, în care învăţă aproape 100.000 de elevi.

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.