Acasă Social O pușcă realizată special pentru regele Ferdinand al României, scoasă la licitație

O pușcă realizată special pentru regele Ferdinand al României, scoasă la licitație

DISTRIBUIȚI

O pușcă realizată special pentru regele Ferdinand al României, în 1924, de compania J. Purdey & Sons va fi scoasă la licitație de casa Bonhams, pe 1 mai, la Londra, în Marea Britanie.
Licitația la care va fi pusă în vânzare această pușcă regală, dotată cu un încărcător de 12 cartușe, va avea loc în cartierul de lux Knightsbridge din Londra.
Având un preț estimativ cuprins între 8.000 de lire sterline și 12.000 de lire sterline (9.700 – 14.500 de euro), pușca regală a fost fabricată în 1924 pentru regele Ferdinand al României, care s-a căsătorit în 1893 cu prințesa Marie de Edinburgh (viitoarea regină Maria a României), nepoata reginei Victoria a Marii Britanii.
Regina Victoria nu a aprobat inițial căsătoria nepoatei ei cu Ferdinand, pe atunci prinț moștenitor al României, din cauza vârstei fragede a prințesei, care avea la acea vreme doar 17 ani.
Totuși, după o serie de negocieri cu regele Carol I de România (unchiul lui Ferdinand și predecesorul său pe tron), căsătoria a fost aprobată și cele două părți au semnat un tratat la București, pe 15 decembrie 1892.
Regele Ferdinand era romano-catolic, însă, după ce a decis să își boteze cel de-al doilea copil, prințesa Elisabeta, potrivit ritului ortodox, Vaticanul a reacționat vehement și l-a excomunicat.
La această licitație organizată de casa Bonhams vor fi propuse spre vânzare 180 de loturi – puști și pistoale – ale căror prețuri estimate sunt cuprinse între 50 de lire sterline și 25.000 de lire sterline (60 – 30.300 euro).
Lotul far al licitației este alcătuit dintr-un set de trei puști de lux create de manufacturierul Boss, estimate între 18.000 și 25.000 de lire sterline (21.800 – 30.300 euro).
Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.