Acasă Social Patru copii au ajuns la spital intoxicați cu o substanță împotriva șoarecilor

Patru copii au ajuns la spital intoxicați cu o substanță împotriva șoarecilor

DISTRIBUIȚI

Poliția Bacău a deschis o anchetă în cazul a patru frați cu vârste cuprinse între trei luni și 13 ani, din comuna Onișcani, care au ajuns la spital, unul în stare foarte gravă, după ce s-au intoxicat cu o substanță emanată de pastile folosite împotriva rozătoarelor.
Cei patru frați, în vârstă de trei luni, un an și jumătate, trei ani și jumătate și 13 ani, din satul Onișcani, comuna Filipești, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Bacău împreună cu mama lor, după ce li s-a făcut rău cel mai probabil din cauza unei substanțe emanate de mai multe pastile puse în locuință de către tatăl copiilor, împotriva șoarecilor.
Potrivit medicilor, copilul în vârstă de trei ani și jumătate este în stare critică, fiind internat la secția de terapie intensivă.
"Copilul în vârstă de trei ani și jumătate, un băiețel, este în stare foarte gravă, are insuficiență multiorganică. El este intubat mecanic la Secția de Anestezie Terapie Intensivă, iar în acest moment pronosticul în cazul lui este rezervat. Ceilalți trei copii sunt internați împreună cu mama lor și sunt bine", a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, directorul medical al Spitalului Județan de Urgență din Bacău, Aurelia Țaga.
Poliția Bacău a declanșat o anchetă în acest caz, primele informații arătând că cei patru frați s-au intoxicat cu o substanță emanată de pastilele împotriva rozătoarelor.
"Din primele cercetări se pare că este vorba despre o intoxicație cu fosfit de aluminiu, însă așteptăm rezultatele analizelor de laborator ale substanței folosite de tatăl copiilor. În funcție de rezultatele finale ale anchetei, se va face încadrarea juridică a faptei și vor fi trase la răspundere eventualele persoane vinovate", a declarat responsabilul mass-media din cadrul Poliției Județene Bacău, Măriuca Samson.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.