Acasă Social Pentru o zi, se întorc ploile abundente

Pentru o zi, se întorc ploile abundente

DISTRIBUIȚI

Locuitorii din nordul, centrul și estul țării nu trebuie să uite, astăzi, umbrelele acasă. Meteorologii au anunuțat că, pånă la orele 21.00, în zona de munte a Carpaților Meridionali și Orientali, precum și în Muntenia, vestul Dobrogei, Moldova, Transilvania și Maramureș temporar va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși local 20-25 l/mp și izolat 40 l/mp. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă și vor fi însoțite de descarcări electrice și intensificări de scurtă durată ale våntului. La råndul lor, hidrologii au emis o nouă avertizare Cod galben de inundații, valabilă pånă astăzi, la ora 23.00, extinzånd astfel avertizările emise în urmă cu o zi, pentru jumătatea de vest a țării. Astfel, pånă în această seară este instituit Cod galben de inundații pe cursurile superioare ale råurilor Råmnicu Sărat, Putna, Trotuș, Bistrița, Moldova, Suceava, Bårlad, Bahlui, Sitna, Jijia, aferente județelor Buzău, Vrancea, Bacău, Harghita, Neamț, Suceava, Iași și Botoșani.

Salvat din mijlocul apei cu elicopterul

Un pescar a rămas, ieri, blocat pe o suprafață de pietriș situată în mijlocul albiei råului Ialomița, în zona Oficiului de Gospodărire a Apelor din Tårgoviște, după ce nivelul apei a crescut în urma ploilor puternice. Acesta fusese avertizat de către reprezentanții oficiului că va veni o viitură, însă pescarul nu a ascultat sfatul ce i s-a dat de a nu merge în zonă. Pompierii dåmbovițeni au încercat să-l salveze pe pescar, dar debitul mare al råului Ialomița nu a permis intervenția cu barca pneumatică. În aceste condiții s-a solicitat intervenția unui elicopter SMURD care l-a preluat pe bărbat.
În urma ploilor abundente din seara de såmbătă, aproximativ 300 de case din trei localități situate în județul Caraș-Severin au fost afectate. Un număr de 15 localnici, dintre care trei copii, au fost evacuați. Două trenuri au avut întårzieri de nouă ore, mai mulți pomi căzånd pe calea ferată.
Și în județul Alba au fost afectate 30 de gospodării, iar DJ 750C a fost acoperit cu aluviuni. Și în județul Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit în 16 gospodării din municipiul Arad pentru evacuarea apei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.