Acasă Social Pentru siguranța populației trebuie recompensați polițiștii, nu conțopiștii din minister

Pentru siguranța populației trebuie recompensați polițiștii, nu conțopiștii din minister

DISTRIBUIȚI

După ce au început guvernarea în forţă, oferind pomeni „alegătorilor” devotaţi, vajnicii specialişti ai PSD și ALDE s-au trezit că s-a golit puşculiţa. Cea mai mare problemă creată este, evident, în domeniul pensiilor.

Să o luăm metodic:
1.primul pas, s-a mărit punctul de pensie şi pensia minimă!
2. punctul doi, s-a eliminat plata asigurărilor de sănătate de către pensionari, deşi ca orice asigurare și aceasta trebuie reînnoită pentru a fi efectivă. (Ce ar fi ca după o anumită vechime, să nu se mai plătească asigurări RCA pentru autoturisme pe motiv că s-a plătit când erau noi?)
3. Punctul 3, de la 1 ianuarie reducem impozitul pe pensii de la 16 la 10%.
Rezultatul: un impact imens asupra bugetului. Să nu uităm că din cei aproximativ 5,5 milioane de pensionari, doar vreo 2,5 sunt pensionari reali, care au contribuit efectiv la bugetul de pensii, restul sunt asistaţi sociali, alegători tradiţionali ai PSD, mari iubitori de mici şi bere gratis, de tricouri şi şepci inscripţionate şi colorate, indivizi cu „obraz subţire” (pentru salariul minim pe economie nu ies din casă, ajunge alocaţia copiilor, deşi au doar două clase mai mult ca trenu’, iar experienţa profesională este cea „a la Dorel”). Majorarea punctului de pensie şi mai ales a pensiei minime au făcut ca aceşti indivizi care nu au contribuit niciodată la sistemul de pensii sau de sănătate să consume mult mai mult decât au produs vreodată.

Şi atunci, în cel mai pur stil PSD-ist, trebuie să căutăm un ţap ispăşitor. Proiectul de ordonanță de urgență modifică legile pentru magistrați, militari, polițiști, aviatori și diplomați.
Cum pe poliţiştii locali i-am aranjat prin legea salarizării unitare, că doar sunt slugile noastre devotate de la primărie (precum Ghiţă Pristanda) şi lor le stabileşte dom’ Primar leafa, „cum vrea muşchii lui”. Ieri Dumitru Coarnă a acuzat PSD că a făcut salariile polițiștilor locali 7000 de lei și un criminalist are 2000 de lei.
Atunci să ne luăm de poliţişti, că „ăştia oricum nu face SIDA că pe ei nu-i iubeşte nimeni! Şi ai dracu nu ne lasă nici cu girofarele când dăm fuga în teritoriu la câte o paranghelie, nu ne lasă să bem şi noi un spritz când mergem cu secretara (pardon şefa de cabinet sau consiliera). Aţi văzut ce i-au făcut nemernicii lu’ Boureanu, băiat de băiat”.

Cum? Simplu!

Ne rezolvăm băieţii şi fetele noastre, după care spunem că toţi au pensii nesimţite. Oricum nu ştie nimeni că toţi elefanţii din aparatul central al MAI nu au fost niciodată poliţişti, contează că au grade de poliţişti şi apar în raportări ca poliţişti, acesta fiind unul din motivele pentru care nu avem oameni în stradă. Lor le dăm pensii de 10-15.000 lei, îi pensionăm şi a doua zi îi angajăm ca civili (bine că am scăpat de nenorocirea aia a lui Boc care interzicea pensionarilor de stat să mai lucreze tot la stat și acum putem să ne uăm câți bani vrem).
Ne-au plecat oamenii bine pregătiţi şi cu experienţă? Nu contează, oricum cei mai mulţi dintre şefii din poliţie sunt foşti subofiţeri, sau din cei cu studii la particulară, ori foști subingineri ca TOBĂ. Mai angajăm din „sursă externă” Aşa ne rezolvăm şi obligaţiile, că loazele prietenilor şi sponsorilor noştri au terminat toţi la particulară şi nu îi angajează nimeni. Aşa împuşcăm doi iepuri, obţinem şi finanţarea pentru viitor (de la babacu’) şi ne alegem şi cu slugi devotate, că doar nu or fi tâmpiţi să muşte mâna care îi hrăneşte, iar dacă latră îi pârâm jupânului care le taie alocaţia.
Să revenim la pensiile nesimţite ale poliţiştilor. Şi mai ales la voita amestecare a salariilor cu pensiile.
În mod cert poliţiştii nu au avut o majorare de salariu din 2008. S-au adăugat însă diverse sporuri pe care le-au primit şi alţii.
Un agent care lucrează la ordine publică are un salariu compus din funcţie, grad (profesional), vechime (gradaţie) şi sporuri (de pericol etc, care nu depăşesc 30%). La astea se adaugă sporurile pe pontaj (ore de noapte, ore lucrate în zile libere şi care firesc sunt limitate, pentru că acei oameni trebuie să aibă şi liber după serviciu sau misiune). După asta se adaugă norma de hrană care este în jur de 1000 lei/lună, sume pe care alţii le primesc sub forma bonurilor de masă. (această sumă nu se ia în calcul la pensie). Datorită necunoaşterii structurii veniturilor, mulţi consideră că aceşti bani fac parte din  salariu.
Cu orele suplimentare e altă problemă. Problema e că astfel de ore şi-au băgat dinozaurii din minister care nu fac muncă de poliţie, nu lucrează pe stradă, nu au fost niciodată poliţişti, dar se consideră ca atare, în timp ce pentru amărâţii din stradă nu sunt fonduri.
Altă invenţie este salariul de excelenţă care este egal cu 50% din grad, funcţie, vechime, spor de dispozitiv, iar acest salariu nu îl iau amărâţii, ci tot dinozaurii din minister.
Astfel, reducând baza de calcul a pensiei, dinozaurii nu vor mai lua 13.000 lei, ci doar 10.000, în timp ce amărâţii vor ieşi cu o pensie, care dacă rămâne cum a spus Olguţa şi nu va fi actualizată cu salariul, ci doar cu rata inflaţiei, va fi ajunsă în câţiva ani de pensia socială care va fi majorată substanţial. Şi uite aşa, poliţistul care a muncit în stradă 25 de ani va avea o pensie de 1800 lei (nu va putea depăşi 65% din venitul net, cel fără norma de hrană, fără sporul de noapte, fără….), iar femeia de serviciu de 2000 lei.
O altă problemă e: de unde ştie Olguţa ce pensii au militarii, că astea se plătesc din bugetele caselor sectoriale de pensii, incluse în bugetele MApN, MAI, SRI, SPP, etc? La rândul lor, aceste ministere sau ordonatori de credite fac compensări între sumele colectate de la angajaţii din activitate şi cele plătite sub formă de pensii foştilor angajaţi.
Rezolvarea deficitului de cadre din MAI rezolvă uşor această problemă, noii angajaţi vor contribui la acoperirea pensiilor.
Într-adevăr există pensii mari, însă acestea sunt limitate la 85% din media veniturilor pe 6 luni consecutive la alegere, din ultimii 5 ani, la care se adaugă câte un procent pentru fiecare an lucrat în sistem, adică pentru anii de nopţi pierdute, de revelioane , de sâmbete, de duminci, când Craio-guţa stătea cu Vadim să-i ridice moralul!

Vor să rezolve problema sistemului? Simplu.

Cei de la cadre (HR), financiar, administrativ, tehnic, secretare, cei din minister nu au de ce să fie consideraţi poliţişti că au program de 8 ore, la 16.01 au rupt poarta, în week-end nu au de ce să vină şi oricum sunt plătiţi prea mult pentru ce fac. Pe ei nu-i ameninţă nimeni, nu-i omoară nimeni. Atunci de ce să ia sporuri? În felul acesta se va şti în orice moment care este numărul real de poliţişti, se va putea face o analiză şi o estimare a costurilor. Aşa se reduc semnificativ cheltuielile şi mai ales numărul pensiilor speciale acordate cadrelor militare sau poliţiştilor.
La fel cu pensiile de 35-40.000 lei ale unor magistraţi. În condiţiile în care judecătorii Curţii Constituţionale au salarii de 20.000 net, asta înseamnă sub 30.000 brut, iar ca ei sunt plătiţi doar preşedintele ICCJ, vicepreşedinţii, procurorul general şi cam atât. Atunci de unde au ieşit unii cu 35-40000 pensie? Anul trecut ministerul Justiției anunța că  60 de judecători au pensie lunară de 20.000 de Euro și 2691 de pensionari primesc bani de chirie . Vezi AICI pensia incredibilă al lui Ilie BOTOȘ și cea a lui Dan Voinea AICI cei doi care au mușamalizat dosarele Revoluției și Mineriadei.
Altă prostie, neactualizarea pensiilor, doar indexarea cu rata inflaţiei. Aşa cum am spus un colonel va avea după 25 de ani de armată o pensie egală cu femeia de serviciu, că poliţistul comunitar oricum ia dublu cât el.

Și așa am ajuns în guvernarea PSD-ALDE ca iubitorilor de manele să li se furnizeze obiectul urii: „Nu puteţi primi voi de pomană pentru că trebuie să dăm ăstora care vă fac dosare, vă iau permise, vă condamnă, vă îngrădesc drepturile”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.