Acasă Social Pericol de epidemie in Regie

Pericol de epidemie in Regie

DISTRIBUIȚI

Bucuresteni din Crangasi, Giulesti si Calea Grivitei, precum si studentii din Regie se vor imbolnavi daca apa potabila va fi infestata, prin deversarea de reziduuri si ape menajere de la mai multe chioscuri, a avertizat, ieri, regia Apa Nova. Reziduurile sunt deversate in caminul de vana al arterei de apa potabila DN 900 de milimetri.

Patronii chioscurilor respective s-au bransat ilegal la conducta de apa potabila, pe care o folosesc atat pentru alimentarea cu apa, cat si pentru deversarea reziduurilor menajere. Desi regia i-a debransat in repetate randuri, patronii continua sa arunce resturile menajere in canalul de apa potabila. -Pericolul de epidemie este evident, existand posibilitatea ca apa sa fie infestata-, a afirmat primarul sectorului 6, Dan Darabont. Toate aceste chioscuri sunt amplasate pe artere principale de alimentare cu apa potabila, nefiind respectat perimetrul de protectie a conductelor si impiedicand, astfel, o eventuala interventie pentru remedierea unei avarii.

Reprezentatii regiei de apa sustin ca, deocamdata, apa consumata de populatia din cartierele respective este potabila, ea fiind prelucrata in statiile de tratare si verificata zilnic in privinta calitatii. In ciuda asigurarilor date de regia de apa, multi studenti din Regie spun ca nu beau apa de la robinet, pentru ca are o culoare dubioasa si un gust salciu. -Primaria nu tolereaza astfel de ilegalitati, mai ales ca este pusa in pericol sanatatea catorva zeci de mii de bucuresteni. Toate aceste constructii vor fi demolate in cel mult o luna-, a avertizat Cristian Popescu, directorul Departamentului Control General din sectorul 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.