Acasă Social Peste 2.000 de credincioși catolici au participat la procesiunea de Florii din...

Peste 2.000 de credincioși catolici au participat la procesiunea de Florii din Capitală

DISTRIBUIȚI

Peste 2.000 de credincioși catolici au participat, duminică, la procesiunea organizată de Arhiepiscopia Romano-Catolică București, la finalul căreia a fost celebrată Liturghia de Florii în Catedrala „Sfântul Iosif“ și a fost citit mesajul Papei Francisc, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului.
Procesiunea de Florii a început la ora 14.00, la Biserica franceză „Sacre Coeur“, credincioșii romano-catolici, printre care mulți tineri, toți preoții din parohiile bucureștene, călugări și călugărițe din comunitățile religioase locale, mergând spre Catedrala „Sfântul Iosif“ pe traseul Bulevardul Aviatorilor, Piața Victoriei, Calea Victoriei, strada General Berthelot.
În fruntea procesiunii, tinerii au purtat „Crucea“, simbol al Zilei Mondiale a Tineretului, celebrată în Duminica Floriilor și instituită de către Papa Ioan Paul al II-lea în anul 1985, care a ajuns în acest an la cea de a XXIX-a ediție. Pe tot parcursul procesiunii, preoții și credincioșii au intonat cântece religioase, în amintirea intrării triumfale a lui Isus în Ierusalim.
La sfârșitul procesiunii, a fost celebrată Liturghia de Florii în Catedrala „Sfântul Iosif“, prezidată de arhiepis­copul mitropolit Ioan Robu.
În cadrul Sfintei Liturghii din Catedrala „Sfântul Iosif“, în semn de unitate cu tinerii din lumea întreagă, a fost citit mesajul pe care Papa Francisc l-a adresat tinerilor, cu ocazia Zilei Mondiale a Tineretului din acest an.
„Tinerii care-l aleg pe Cristos sunt puternici, se hrănesc din cuvântul său și nu se «îndoapă» cu alte lucruri! Să aveți curajul să mergeți împotriva curentului! Să aveți curajul adevăratei fericiri! Spuneți nu culturii provizoriului, a superficialității și a rebutului, care nu vă consideră în măsură să asumați responsabilități și să înfruntați marile provocări ale vieții“, potrivit mesajului Papei Francisc, citit de unul dintre tinerii prezenți la procesiune.
Cu Duminica Floriilor, credincioșii catolici intră în Săptămâna Sfântă. În acest an, ortodocșii și catolicii vor serba împreună Paștele, pe 20 aprilie.
În urmă cu o zi, și credincioșii ortodocși au participat la un pelerinaj de Florii în Capitală, care a avut loc de la Mănăstirea „Radu Vodă“ la Catedrala Patriarhală.

Mihaela Dobrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.