Acasă Social Preotii de spital nu fac fata numarului mare de bolnavi

Preotii de spital nu fac fata numarului mare de bolnavi

DISTRIBUIȚI

Sectorul -Biserica si Societatea-, al Patriarhiei Romane, a organizat un program de instruire pentru preotii de spital, in vederea consilierii si acordarii asistentei religioase copiilor infectati cu HIV/SIDA, precum si familiilor acestora.

Parintele Daniel Rosu, consilier in cadrul Arhiepiscopiei Bucurestilor, a precizat ca, in timp ce in Occident un capelan are in ingrijire spirirtuala in jur de 30 de bolnavi, in Romania, numarul acestora este mult mai mare, ajungand pana la o mie de bolnavi: -Din cauza numarului mare de bolnavi, preotul de spital nu mai reuseste sa raspunda asa cum ar trebui tuturor solicitarilor si devine formalist. In Occident se insista foarte mult pe consilierea pastorala, pe discutiile deschise si directe cu preotul si mai putin pe partea liturgica, asa cum se intampla la noi. Poate ca ar fi bine ca preotul sa-l insoteasca pe medic la vizitele pe care acesta le face in saloane-.

La randul sau, medicul Mariana Mardarescu, de la Spitalul Matei Bals, din Bucuresti si vicepresedinte al Comisiei anti-SIDA, a pledat pentru punerea unui accent mai deosebit pe latura socioafectiva a problemei, si nu doar pe cea medicala, si a aratat ca, in acest context, rolul preotului este extrem de mare.

Programul derulat de Patriarhia Romana va cuprinde trei etape si urmareste instruirea de specialitate a preotilor de spital, atat in scopul familiarizarii cu lucrul in echipa interdisciplinara, cat si in medierea relatiei dintre persoana afectata si comunitate, in vederea integrarii sociale a acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.