Acasă Social Primăria Capitalei dă peste 6 milioane de lei pe indicatoare și consultanță

Primăria Capitalei dă peste 6 milioane de lei pe indicatoare și consultanță

DISTRIBUIȚI

Șefa Administrației Străzilor, Alina Roman, sau „Blonda de la străzi“, celebră pentru nenumărate nereguli sesizate de-a lungul timpului de presă în cadrul instituției pe care o conduce, e pusă din nou pe cheltuieli mari. Aceasta va aloca nu mai puțin de 5, 5 milioane de lei (1,27 milioane de euro) pentru a umple Bucureștiul de indicatoare și ansambluri reflectorizante și va plăti 1,25 milioane de lei firmei care va oferi consultanță pentru pistele și semafoarele speciale destinate bicicliștilor. Și să nu uităm de încă 24,75 milioane de lei (aproximativ 5,9 milioane de euro) care vor fi cheltuiți pentru a fi trasați 70 kilometri de piste pentru bicicliști.
Administrația Străzilor, instituție subordonată Primăriei Capitalei, va investi 5,5 milioane de lei (aproximativ 1,27 milioane de euro) pentru a achiziționa pånă la sfårșitul anului 20.980 de indicatoare și ansambluri reflectorizante, pentru cele aproximativ 500 de străzi și artere principale pe care le are în administrare, potrivit unui anunț public de licitație. Astfel, fiecare stradă a Bucureștiului va fi împånzită cu 42 de indicatoare rutiere și ansambluri reflectorizante. Pentru indicatoarele rutiere, Administrația Străzilor cere ca durata de viață a indicatoarelor să fie de doi ani. Conform caietului de sarcini, indicatoarele vor fi de trei feluri: cu dimensiuni normale, cu contur fluorescent (pentru marcaj de tip „Trecere pentru pietoni“) și indicatoare cu figuri grupate cu dimensiuni (pentru marcaje de tip „Atenție copii + Limitare de viteză 30km/h“, „Presemnalizare trecere pentru pietoni + Limitare de viteză 30km/h“). Pentru indicatoarele rutiere se solicită ofertantului o durată de viață garantată de 2 ani. Aceeași garanție e cerută și pentru ansamblurile reflectorizante. Ansamblul reflectorizant este destinat pentru semnalizarea insulelor separatoare sau direcționale din intersecții, dar și pentru semnalizarea zonelor sau obstacolelor deosebit de periculoase din carosabil, sensuri giratorii, capete de pod, zone care separă sensurile de circulație, refugii etc. Administrația Străzilor intenționează să încheie acordul-cadru cu un singur agent economic. Licitația deschisă va fi organizată pe 28 decembrie.

1, 25 milioane de lei pe consultanță

Și pentru că „are balta pește“, Administrația Străzilor va plăti 1,25 milioane de lei firmei care va oferi consultanță pentru pistele și semafoarele speciale destinate bicicliștilor, conform unui anunț de licitație.
Consultanța va presupune determinarea spațiilor destinate pistelor de bicicliști pe carosabil și pe trotuare, unde trebuie modificată geometria intersecțiilor, precum și modul de refacere și reabilitare a sistemului rutier. Recent, Administrația Străzilor a dat un alt anunț de licitație, prin care anunța că va investi 24,75 milioane de lei (aproximativ 5,9 milioane de euro) pentru a trasa 70 kilometri de piste pentru bicicliști și a monta semafoare pentru aceștia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.