Acasă Social Primăria lui Oprescu ne asigură 18 luni de trafic de coșmar și...

Primăria lui Oprescu ne asigură 18 luni de trafic de coșmar și parcări închise

DISTRIBUIȚI

Subordonații primarului Sorin Oprescu le pregătesc șoferilor bucureșteni aproape doi ani de pomină, cu artere centrale închise și cu parcări ce nu vor mai putea fi folosite. Mai precis, Administrația Străzilor va aloca nu mai puțin de  24 milioane de euro pentru a repara cåteva străzi centrale, dintre care unele într-o stare foarte bună, dar și pentru „refacerea“ locurilor de parcare aflate în administrația Primăriei Capitalei. Nu, nu se vor face mai multe locuri de parcare, ci doar se vor monta pe locul actualelor parcări pavele ecologice, astfel că aceste locuri, atåt de greu de găsit în București, vor fi închise timp de șase luni.
Administrația Străzilor, subordonată Primăriei Capitalei, pregătește bucureștenilor o serie de surprize. Astfel, potrivit unui anunț publicat pe site-ul de licitații publice, Administrația Străzilor din Capitală vrea să încheie un contract de achiziții publice pentru proiectarea și executarea străzilor Mircea Eliade, Bulevardul Aviatorilor, Piața Charles de Gaulle și Bulevardul Constantin Prezan. Pentru reabilitarea celor patru artere, Primăria va aloca aproximativ 23 milioane de euro, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de 18 luni de la data atribuirii contractului. Astfel, strada Mircea Eliade va fi refăcută între Bulevardul Aviatorilor și strada Radu Beller, Bulevardul Aviatorilor, cu o lungime de peste doi kilometri, va fi refăcut între Piața Victoriei și Podul Bordei, Bulevardul Constantin Prezan – între Arcul de Triumf și Piața Charles de Gaulle, pe o lungime de 530 metri liniari, iar arterele din Piața Charles de Gaulle vor fi refăcute pe o suprafață de 32,900 metri pătrați. Licitația deschisă va fi organizată în 22 decembrie, la ora 13.00, la sediul Administrației Străzilor, criteriul de atribuire a contractului fiind oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

Parcările vor fi închise șase luni

Și dacă tot sunt bani în visterie, șefa de la Străzi, Alina Roman, s-a gåndit să investească circa 880.000 de euro și în parcări. Mai precis, Administrația va monta pe locul actualelor parcări din beton administrate de această instituție pavele ecologice pe o suprafață de 13.000 de mp, potrivit unui anunț de licitație. Pentru montarea lor, parcările existente vor fi închise timp de șase luni, pentru că pe actualele spații trebuie executate decopertări pe o adåncime de 50 de centimetri și apoi lucrări de montare a noilor dale. Ca atare, pe șoferii bucureșteni îi așteaptă luni de coșmar cu parcări inexistente și trafic deviat. Dar vom avea dale ecologice!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.