Acasă Social Primele cazuri de gripă sezonieră: două gravide, sub tratament

Primele cazuri de gripă sezonieră: două gravide, sub tratament

DISTRIBUIȚI

Primele cazuri de îmbolnăvire cu virus gripal din acest sezon au fost identificate în ultimele zile, fiind vorba de două tinere însărcinate. Cele două femei se află sub tratament retroviral, iar starea lor de sănătate este bună, potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile. Acesta avertizează că a început circulația virusurilor care provoacă gripă și le recomandă oamenilor ca în această perioadă cu fluctuații frecvente de temperatură să se protejeze împotriva  frigului și să respecte regulile de igienă, pentru a preveni îmbolnăvirea. 
 
Ministerul Sănătății recomandă vaccinarea antigripală. De la 1 noiembrie, a început o campanie  de vaccinare gratuită. Până la această dată, peste 200.000 de persoane cu risc mare de îmbolnăvire – copii, bătrâni și personal medical – au fost vaccinate. Sunt disponibile un milion de doze de vaccin antigripal, care au costat 11 milioane de lei.
 
 Autoritățile sanitare prezintă săptămânal situația  îmbolnăvirilor provocate mai ales de temperaturile scăzute. In ultima săptămână,  numărul infecțiilor respiratorii a crescut,  cazurile de viroze respiratorii și peumonii fiind cele mai frecvente.
 
Centrul Național de Supraveghere a Bolilor Transmisibile a comunicat  Ministerului de resort că, în săptămana 21 – 27 noiembrie 2011, un număr de 98.273 persoane au venit la medici cu infecții respiratorii acute,  numărul acestora fiind cu 1,3% mai mare față de cel  înregistrat săptămâna precedentă.  Peste 17.213 dintre acestea au fost înregistrate cu pneumonii, iar 81.013 cu viroze respiratorii.

Mihaela Iamandei

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.