Home Social Primele semne ale cirozei!

Primele semne ale cirozei!

DISTRIBUIŢI

Ciroza apare însoțită de o serie de semne care, interpretate corect, ajută la stabilirea diagnosticului și demarara din timp a tratamentului, înainte ca boala să se instaleze. Ciroza este o boală apărută la nivelul ficatului, structura acestuia modificându-se și nemaiputând să funcționeze corect. Apere un tesut fibros, ciroza în sine, care acaparează treptat celulele normale și duce la distrugerea organului.

Unul dintre primele semne ale cirozei este îngălbenirea pielii din cauza acumulării de bilirubină în sânge, însoțită de o stare de oboseală care persistă. Pacientul care are un început de ciroză va simți o stare de slăbiciune, o scădere a apetitului și senzații de mâncărime. Totodată, învinețirea pielii se produce mult mai ușor decât în cazul unei persoane sănătoase iar procesul de vindecare este anevoios din pricina scăderii imunității. Sângele nu mai circulă cum trebuie, nu se mai alimentează, apare o hipertensiune la nivelul ficatului. Mai mult decât atât, celulele care nu mor din cauza noii mase fibrotice încep să se înmulțească mai mult decât în mod normal, pentru a le înlocui pe cele dispărute, iar ficatul fiind într-o oarecare criză de timp nu mai ține cont din ce se reconstruiește, începând să se distrugă singur, conform ziare.com.

Ficatul este un organ extrem de important pentru organism, el ajutând la eliminarea toxinelor, la producerea unor substanțeesențiale pentru organism, la buna absorbție a medicamentelor, la buna aprovizionare cu glucozăși lipide și chiar la o bunăcirculație. Și bila este produsă de ficat, fără aceastaneputându-se realiza corect digestia și nici eliberearea substanțelor toxice, conform dr. Bogdan Macadon.

 

POSTAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.