Acasă Social Prințul Charles a învățat câteva mișcări ale unui dans românesc

Prințul Charles a învățat câteva mișcări ale unui dans românesc

DISTRIBUIȚI

 

Prințul Charles a învățat câteva mișcări „funky” ale unui dans popular local în timpul ultimei sale vacanțe de câteva zile în România, relatează miercuri Daily Express, citat de Agerpres.

 

 

Moștenitorul tronului britanic a asistat în Transilvania la un dans popular al grupului folcloric Heveder, în penultima zi a unei vacanțe de cinci zile, iar localnicii l-au învățat pe Charles mișcările dansului.

 

În vârstă de 65 de ani, prințul este oricând dispus să danseze. În lunga sa viață de îndatoriri oficiale regale, Charles a dansat aproape pe orice ritm, de la breakdance alături de adolescenți la un dans saudit al săbiilor, în luna februarie a acestui an.

 

Prințul vede în păstrarea dansurilor și altor tradiții populare din Transilvania o modalitate de a atrage turiștii și de a aduce mai multă bogăție în regiune.

 

 

„Dacă tradițiile sunt păstrate, ele vor aduce beneficii financiare uriașe pentru națiunea dumneavoastră”, le-a spus Charles studenților într-un discurs ținut cu ocazia acordării titlului de Doctor Honoris Causa al Universității București, sâmbăta trecută.

 

Charles vizitează cu regularitate România din 1998 și deține aici câteva proprietăți, inclusiv un conac vechi de 200 de ani și o casă de oaspeți în Transilvania, amintește Daily Express.

 

În Valea Zălanului, unde conacul lui Charles poate fi închiriat, sătenii l-au primit pe prinț cu mâncăruri tradiționale în cadrul unei ceremonii organizate într-o livadă mare de mere, iar femeile și copiii i-au cântat cântece populare și i-au oferit o cutie de jucării pentru nepotul său, prințul George.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.